Okul nasıl bırakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Terminator_3420 paranız ve mesleğiniz varsa iş sahibi olabilirsiniz. Yoksa pek ihtimal vermiyorum. Bir işçi olmaya doğru gidersiniz.
 
Kendi işini kurup bir yerlere gelmediğin sürece okumazsan hayatın boyunca asgari ücrete talimsin.
 
Arkadaş hayal dünyasında yaşıyor. Neyse yarın gidimde okulumda kayıtımı aldıram kulağa hoş geldi bütün gün PC başında oturmak. :Kappa:
 
Geleceğe dair hiçbir planı olmayan insanlar yetiştiren ülkeme acıyorum.
 
İnanın bana, o oyun oynama arzusu zamanla geçiyor, gram zevk almıyorsunuz. Para kazanmak, iş-gün sahibi olup gezmek istiyorsunuz. Büyüdükçe artan sorumluluklar ve borçların bunda bayağı bir etkisi oluyor :D

Çünkü bende zamanında öyleydim, deli gibi oyun oynardım, hatta oynamadığım FPS savaş oyunu kalmadı desem yeridir cidden öyle. Ama şu an çok pişmanım.

Kredi kartı kullanmayacağım borç olmaz. Bir de ben oyun oynamaktan vazgeçmem.

Okulu bırakmaktan ziyade açıköğretime geçebilirsin, kanunen lise mezunu olmak zorundasın. Lise mezunu olarak da kasiyer, temizlikçi falan olursun. Yeteneğin varsa ticaretten para kazanırsın anca.

Bir de Burger King'de çalışmak bile benim için iyi.
 
İş dünyasına atıldığınızda o oyunculuk bir son buluyor, bunu kabullenelim önce. Çünkü Türkiye'de iş dünyası, çalışanlara sosyal olacakları bir zaman dilimi tanımıyor. Zaten alışana kadar sabahtan akşama kadar yoruluyorsun ve eve geldiğinde bırak oyun oynamayı, yemek yiyecek takatin olmuyor. Türkiye'de iş dünyası = Antik Mısır'da kölelik.

Ama gene de madem bir vasıf edinmek istemiyorsunuz, gidin silahlı güvenlik belgesi edinin, bir de 2 yıllık açık öğretimden Güvenlik bölümünü bitirin. Vardiyalı çalışırsınız, uykunuzdan feragat ederek oyunlara vakit ayırabilirsiniz sanırım.

Ha yıllar yıllar sonra "kafama tüküreydim, keşke okusaydım" diyerek oyunlara elinizin gitmeyeceği günlerinizin de olabileceğini aklınızdan çıkartmayın.

Deli gibi 7/24 oyun oynarken, bugün başladığım bir oyunu 1 ayda anca bitirebiliyorum, online oyunlar hak getire. Zaten yaş ilerledikçe eğer bu durumu meslek edinmediyseniz(yayıncı, youtube içerik üreticisi vb) oyunlardan uzaklaşıyor çoğu insan.


Yukarıda bir tavsiye verdim ama bir tavsiye daha vereyim, eğer elinizde size meslek edindirecek bir bölümü bitirme imkanınız varsa, bırakmayın, bitirin bölümü. İleride pişmanlığınız, seçeceğiniz kolay gibi görünen bu yolun katbekat üstünde bir büyüklüğe sahip olabilir, bunu aklınızdan çıkartmayın. Çünkü vasıfsız çalışmak size koyacak, yaşıtlarınız görece daha rahat hayat sürüyorken.

Not: BurgerKing gibi yerlerde çalışmak kolay sanıyorsunuz sanırım. Çalıştınız mı hiç? Bi gidin deneyin şansınızı bence de...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı