Okul öncesi bölümünün yanındaki İngilizce ibaresi nedir?

thefurkan000

Femtopat
Katılım
11 Ocak 2023
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu sene sınavda sözel bölümünden 2369.oldum ve okul öncesi bölümünü düşünüyorum. Boğaziçi ve ODTÜ'yü başa yazacaktım fakat İngilizce ibaresini gördüm. Tam bilmemekle birlikte sanırım 4 yıl boyunca tüm dersler İngilizce olacak (+1 yıl hazırlık). Hacettepe'de böyle bir şey yok gibi gözüküyor. Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?
 
Merhaba. Bölümünüzün yanında İngilizce yazıyorsa o programın dili İngilizcedir yani belli bir oranda ya da tamamıyla bölümünüz İngilizce olabilir. Bazı bölümler %30 oranda İngilizce okutuyorken bazı bölümlerde %100 oranda İngilizce okutur ve bölümlerde de programın diline göre hazırlık eğitimi zorunludur. Bir sene hazırlık eğitimi alırsınız ya da YDS-TOEFL gibi sınavlarla hazırlık eğitiminden de muaf olabilirsiniz. Gideceğiniz üniversiteye bağlı bir şey tamamıyla.
 
Merhaba. Bölümünüzün yanında İngilizce yazıyorsa o programın dili ingilizcedir yani belli bir oranda ya da tamamıyla bölümünüz İngilizce olabilir. Bazı bölümler %30 oranda İngilizce okutuyorken bazı bölümlerde %100 oranda İngilizce okutur ve bölümlerde de programın diline göre hazırlık eğitimi zorunludur. Bir sene hazırlık eğitimi alırsınız ya da YDS-TOEFL gibi sınavlarla hazırlık eğitiminden de muaf olabilirsiniz. Gideceğiniz üniversiteye bağlı bir şey tamamıyla.

Eğer bilginiz varsa Boğaziçi ODTÜ ve Hacettepe'de durumlar nasıl söyleyebilir misiniz?
 
@thefurkan000 altta arkadaşın birisi belirtmiş. ODTÜ ya da Boğaziçi Okul Öncesi Öğretmenliği yazarsanız programın öğretim dili %100 İngilizce. Bir sene de hazırlık okursunuz. Hacettepe Üniversitesinde ise eğitim dili Türkçe olduğu için hazırlık eğitimi almak zorunda kalmazsınız.
 
@thefurkan000 altta arkadaşın birisi belirtmiş. ODTÜ'ya da Boğaziçi okul öncesi öğretmenliği yazarsanız programın öğretim dili %100 İngilizce. Bir sene de hazırlık okursunuz. Hacettepe üniversitesinde ise eğitim dili Türkçe olduğu için hazırlık eğitimi almak zorunda kalmazsınız.

ODTÜ ve Boğaziçi okul öncesi öğretmenliğinde öğretim dili %100 ingilizcedir. Hacettepe okul öncesi öğretmenliği bölümünün öğretim dili ise %100 türkçedir.

İngilizce konusunda kendime pek güvenmiyorum ve ekstra 1 yıl daha fazla okumakta var ne yapacağım bilmiyorum Hacettepe ve ODTÜ arasında fark var mıdır öneriniz neler.
 
@thefurkan000 şahsen İngilizce hazırlığın gözünüzü korkutmamasını tavsiye ederim. İngilizce herkes tarafından bilinen Global dil. Her yerde işinize yarar ve hazırlıkta 0'dan alıyorlar. Gerçekten ciddi bir çaba göstererek bir sene içerisinde İngilizcede belli bir seviyeye gelebilmeniz mümkün. Sizin yerinizde olsaydım ODTÜ'yü tercih ederdim.
 

Geri
Yukarı