Okul okumak istemiyorum

Birincisi hayat o kadar kolay değil eğer bir şeyler başarmak istiyorsan bir şeylere katlanmak zorundasın. İkincisi eğer ingilizceye hakimim biraz da ilgim var diyorsan 11. sınıfta dil bölümü seçip o alanda ilerleyebilirsin. Üçüncüsü artık açık öğretime geçmek çok zor geçebileceğini sanmıyorum gerekli şartları karşılaman lazım. Emin ol herkes belli yaşlarda senin gibi düşünüp bulanıma girmiştir ama dünya dönmeye devam ediyor. Umarım kendine göre bir meslek ya da hayat amacı bulup işleri yayına oturtursun dostum.
 
Aynen kanka böyle düşünürken adam neler kazanıyor sen yerinde say Sen emin ol, sosyal hayatı da var belki senden de temizdir. Liseden de mezun oldu. Kusura bakma ama işinde olan emekci adama laf ettirmem.

Bizde emekçiyiz kardeşim, lokantamız var. Genel olarak dükkanı işletme işleri eğer çok büyütülmezse zor, esnaflık olsun sanayi olsun sosyal hayat çok olmuyor. Ve işler ağır.
 
Zaten okuduğum lisede hayattan beklentisi olmayan 500 öğrencinin 400ünün kaldığı bir lise eskiden orada okuyup bitiren kuzenimden biliyorum kendimde deneyimledim okulu.

Yani öyle kardeşim benim tavsiyem sana dediğim gibi bir meslek ögrenmek olur belki ezilirsin ama sonunda sen kazanırsın yani zaman gelir kendi işninin patronu olursun beyaz yakalı memurdan kafan rahat olur gelirinde çok olur
 
Hocam zaten meslek lisesindeyim, ben meslek öğretmiyorlar adamakıllı. Hocalar bazı konuları bilmiyor bize soruyor bölümüm bilişim.

Eh, bilişim gibi bir alandaysanız daha zor. En iyi ihtimalle size ders verecek hocalar kim bilir kaç yıl öncesinin müfredatı ile eğitildiler. Bu alanda çalışacaksanız kesinlikle kendinizi okuldan ayrı olarak geliştirmeniz lazım.
 
12. sınıfa giden bir abin olarak sana tavsiye vermek istiyorum. Bende senin gibi kararsızlığa düştüm senin gibi ailem umutluydu senin gibi başarı seviyem vardı. Bende eşit ağırlığım şuan matematik hiç yok sadece tarih ve coğrafyam iyi. Ben meslek öğrenmeye karar verdim ama bu kararı 12. sınıf başladığında yaptım. Lise bitince meslek lisesine kayıt olacağım ve meslek öğreneceğim sanada bunu öneririm. Evet üniversite iyidir hayatının en iyi 4 senesini orada geçirirsin diyorlar evet olabilir hemde bu 18-22 yaşını okuyarak geçir sonra zaten çalışacaksın diyolar ama 30-40 yaşların temeli 18-22de atılıyor çünkü bir yola girmenin zamanı ve bu yolu iyi seçmek gerekiyor. Okumak istemiyorsan içinden gelmiyorsa bunu ailenle konuş ve meslek öğrenmeye çalış. Bir tanıdığın varsa oraya gir sana önerim motor ustası, demirci, oto döşemeci az benimde oto döşemeci tanıdığım var onun yanına gideceğim okul bitince. Dostum hayatını kendin seçmelisin, gerçekten hiçbir şey güzel gelmeyebilir ama parayı seviyorsan ve cüzdanında seni kurtaracak kadar paranın olması seni güvende hissettiriyorsa para kazanabileceğin işler seçmelisin.
 
Aile imkanı iyi ise okulda oku diplomanı al. Ekmek yaşam için diploma ehliyet önemli.
 
Hocam zaten meslek lisesindeyim, ben meslek öğretmiyorlar adamakıllı. Hocalar bazı konuları bilmiyor bize soruyor bölümüm bilişim.
kardeşim içinden hangisi geçiyorsa onu yap kalbini dinle en doğrusu o olacaktır okulun bir faydası kalmadı artık
 

Hocam lise mezunu olduktan sonra meslek lisesine gidilebiliyor mu? Açıktan da olur önemli olan meslek lisesi.
 
Kardeşim içinden hangisi geçiyorsa onu yap kalbini dinle en doğrusu o olacaktır okulun bir faydası kalmadı artık

Aileme danışmadan önce abiminde fikrini almak istiyorum ne yapılmalı diye, onunla konuştuktan sonra aileme danışacağım teşekkür ederim.
 
Hocam lise mezunu olduktan sonra meslek lisesine gidilebiliyor mu? Açıktan da olur önemli olan meslek lisesi.

Meslek lisesi değil arkadaş meslek okullarında bahsediyor. İçerisinde birden fazla mesleğin öğretildiği ve o meslek ile ilgili belgelerin verildiği bir yer.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…