Okul seçimlerine giriyorum

Okul seçimlerine değil de okul başkanlığı seçimine girseydin keşke.
Ufak sınıflara okula dansöz getirme, malum yere götürme gibi vaatlerde bulunabilirsin. Güzel oy toplanıyor öyle. Çevren varsa zaten rica ettiğinde bile oy verirler. Propagandadan çok çevre önemli oluyor.
 
Yapamayacağın vaatler ver. Yapmak istesen bile zaten okul bütçemiz yok deyip seni geri çevirecekler. Uçuk şeyler söylemeden bol keseden salla, birazda bağıra bağıra kendinden emin konuş. Birazda diğer adaylara sınıflarda laf geçir.
Geçen sene ki okul başkanı okula sadece boks makinesı getirmişti ve tabiri caizse o makine ile paranın içinden geçmişti. Her kantine inen dur bir kere vurayım diyordu. Bundan farklı olarak durmadan geziler düzenleyeceğim demişti ve sadece halı sahaya götürdü.
Bir de arkadaşın dediği gibi e-spor turnuvaları düzenleyeceğim de. Gene geçen sene ki başkan LoL e-spor turnuvası düzenlemişti ve herkesi toplayıp, paralarını da alıp internet kafeye oturtmuştu, net hesabını kendin ödüyordun, neyse herkesi toplayıp, düzeni oturtup ortalıktan kayboldu tabii bunu kimse fark etmiyor herkes oyuna dalmış para kazanmanın peşinde. Her neyse 2-3 saat geçiyor turnuvayı bir tane sınıf kazanıyor. Adamlar bu başkanın yanına gidiyor parayı almak için ama başkan yok. Bu başkanın arkadaşıda internet kafede oyuncuların başını bekliyor, kazanan takım ona söylüyor ara şunu nerede diye arkadaşı arıyor ve başkan aldığı paralarla sevgilisiyle alışveriş merkezine gidip sinemaya falan girmiş yani ortalıkta para falan yok adam hepsini sevgilisiyle bir güzel yemiş. Sonucunda o çocuğu bir daha görmedim sanırım parayı yedikten sonra okulunu değiştirdi veya öldüresiye dövdüler.
Diyeceğim şudur ki başkan olursan hem okulun gözdesi oluyorsun hemde eline bayağı bir para geçiyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı