Mühendislik ve mekanik düşünüyormuşsun. Düşündüğün şey neyse peşini bırakma. Okuldan mezun olduktan sonra o alanda bir çok iş bulabilirsin, ama sanayide kalırsan sadece sanayi ile kalırsın. Bu arada, benden büyükmüşsün .
Sanayiden devam edersen çıraktan usta olma süreci sancılı olur ve işin sanayi ile kısıtlı kalır.
Ama mühendislik okursan bu işi, hatta çok daha iyi yaparsın ve direkt usta olursun. Hatta mühendislikten çıktığın için işleri büyütüp belki şirket bile kurabilirsin.
Ayrıca mühendis olduğun için müşteriler işinin ehli olduğunu düşünecek ve güven kazanacaksın.
Ders notlarını neden attın bilmiyorum ben de sandım ki notların kötü ondan attın. Halbuki hiçbir sorunun yok not olarak. Bazı derslerde kötü almışsın o kadar.
Bence devam edin. Sanayiye sonradan devam edebilirsiniz ama okula devam edemezsiniz.
Sevdiğiniz işi yapmanızı tavsiye ederim bu arada. Okul okumasanız eğer bilgisayar ile uğraşmayı seviyorsanız gidip bir bilgisayar dükkanı falan açabilirsiniz, iyi anlıyorum dediğinize göre.
Sevdiğiniz iş sanayi ise yine makine mühendisliği gibi bölümleri okuyup devam edebilirsiniz. Hem daha bilgili olursunuz.
Kesinlikle bırakmayın. Bırakan arkadaşım pişman oldu şimdi yeniden başlıyor. İleride çocuğunuz olduğunda ona iyi bir şeyler alabilmek istiyorsanız bırakmayın.