1500 TL'ye sıfırı daha pahalı bisikletin ikinci eli mi yoksa bu fiyata sıfır mı?

• İkinci EL

• Sıfır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Furkan Tuna

Megapat
Makaleler
1
Yer
Bursa, Osmangazi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Okulumla evim arası 4 km ve otobüsle gidip gelmeyi hiç sevmiyorum. 1000-1500 TL arası bir bisiklet almayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz? Birde sizce sıfırı daha pahalı bir bisikletin ikinci elini mi bu fiyata alayım yoksa bu fiyat bir sıfır bisiklet mi alayım? Son olarak yol/yarış bisikleti mi yoksa şehir bisikletimi alayım?
Not: Bir arkadaşımda yol/yarış bisikleti var sen öyle al diyor.
Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bisikletle o kadar aram yoktur ama 1500 liraya motosiklet alsan daha iyi sanki. Yaşın 18+ ise motosiklet alman daha iyi. Bisiklet alacaksan da o kadar para vermene gerek yok 300-500 liralık 26" 21 vites bisiklet alsan yeterli gelecektir yanına da kaskı, kilidi desen 200 lira falan. Ayrıca bir şeyin sıfır olması daha iyidir ikinci el biraz şansına bağlı adam temiz kullanmamıştır tekerlekleri değiştirmiştir vitesi değiştirmiştir vesaire bunları anlarsın tabi ama her zaman anlayacaksın diye bir kaide yok ek olarak garantisi olması senin lehine olacaktır. Ulaşım için o kadar pahalı bisiklet almana gerek yok dediğim gibi 300-500 liralık bisiklet seni kurtaracaktır diye düşünüyorum.

İnsanlara bakıyorumda, dışarıda merdiven bile çıkmıyorlar yürüyen merdivenleri bekliyorlar. Günün sonunda yağ torbası oluyorlar.
Hem sağlığın için hemde senin için bisiklet iyi bir tercih.

4 Kilometre fazla bir mesafe değil, her pedalı çevirince, bacaklarındaki kan dolaşımın artıcak.

Kimi insanların metabolizması hızlı çalışıyor, ne kadar yerse yesin kilo almıyor.
O insanların başında gelen vatandaş ben oluyorum, hem bisiklet sporu hem de hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olunca gram yağ olmuyor insanın vücudunda.

Öncelikle bütçen her ne olursa olsun her zaman ikinci el piyasasına yönelmeni şiddetle tavsiye ederim. 5000TL bütçen de olsam 10.000TL bütçen de olsa ikinci ele yöneltirdim seni çünkü bisiklet piyasasında fiyatlar ciddi oranda düşüş gösteriyor bu piyasada.
Şuan ben bile kendi bisikletimi, yaptığım harcamanın çok altına satmak durumundayım. Sıfırından bir farkı var mı bu parçaların? Hayır yok. İşleyişinde bir problem var mı? Hayır yok, taş gibi nokta atışı çalışıyor her şeyi. Ama ucuza satmak zorunda kalıyorsun.

4km yol için otobüs beklemek, otobüsün kalabalığını çekmek konusunda çok haklısın. İşim karşı yakada olmasa inan ben de bisikletle giderdim. 4km bana tam olarak dershane mesafem kadar uzaklıktaydı. Dershaneye gitmek bile ayrı keyif veriyordu bana, okula gitmeden önce zihni açılıyor insanın.
Yalnızca yolun eğimine bağlı olarak biraz terleme yaşayabilirsin yaz aylarında. Ben gibi hiç terlemeyen biri bile yaz aylarında terliyor istemeden, kendini kasmadan sürersen daha az terlersin.

Tür olarak ise yol bisikleti önermiyorum çünkü oturuş pozisyonu eğridir, sırtında çanta taşıyacak adama pek de uygun değil haliyle.
Türkiye asfalt kalitesini de hesaba katınca çok da keyifli bir yolculuk yapamayacağın aşikar. O jant takımı ve lastikler ile asfaltın yapısını bile hissedeceksin.
Şehir yapısına da uygun değildir, hadi kaldırıma çıkayım diyemezsin, rahatsız eder.

Sana, ev - okul yolu eğimsiz ve asfalt ise şehir bisikleti, eğimli veya kaldırım taşlı yollar varsa dağ bisikleti lazım. Duruma göre dağ bisikletinde farklı lastik seçimine de gidilebilir. Kaldırıma çıkarken, asfalttaki çukurlardan geçerken falan rahat edersin, görüntü olarak da hoş olur.

Aşağıdaki resme bir göz at, kendi sattığım bisiklet bu. Çok anlamazsın ancak üzerinde XO - XTR - X9 - XT - SLX seviyesi parçalar var, frenler desen sizin arabadan daha iyi tutuyordur tahminen Prensip gereği ikinci el alışverişlerde tanıdık veya sonradan görüşeceğim kişilerle alışveriş gerçekleştirmediğim için sana satamıyorum Burada da ilan paylaşmadım zaten. Böyle bir cihaz tip olarak hoşuna gittiyse bulunabilir ikinci el olarak. Yanına benim gibi, bu alanda tecrübeli birini alırsan hiçbir sorun yaşamazsın, emin olabilirsin. O bisikleti elime aldığım sürece nerede hangi sıkıntısı var emin ol ilk dakikadan belirtebilirim.

Hocam satsan kaça satasın ve sıfırı ne kadar bunların.(Bu arada köy güzelmiş sorması ayıp nerelisin?)

Motosikletleri pek ilgilenmiyorum zaten 14 yaşımdayım.
Bilemiyorum okuldan bir arkadaşımda bana şehirde kullanmak için yol bisikleti al dedi ama şuan kararsız kaldım yol mu alsam, dağ mı, alsam şehir mi alsam. Ve bi süre sonra bisikletle sadece okula gidip gelmekle kalmam şehirde daha uzun yollarda yapabilirim. Bu arada Bursa'da oturuyorum. O fotoğraflardaki bisiklette hoşuma gitti. Dediğim arkadaşımda galiba ondan var ama rengi farklı sarımsı biraz. O bisikletin sıfır ve ikinci el fiyatları nasıl acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…