Okulda devamsızlık yüzünden kalıyor muyum?

277662

Kilopat
Makaleler
5
Lise 12. sınıf öğrencisiyim. Devamsızlıklarım aşağıdaki gibi. Raporlu(S) yazan yer "salgın" olarak işaretlenmiş oluyor değil mi? Gerçekten salgın hastalığı geçirmiştim o aralar. Müdür yardımcısına hastalıkla ilgili tanı kağıdımı vermiştim halledeceğini söylemişti ama insan yine de emin olamıyor. Siz bakar mısınız birde?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kalmıyorsun diye biliyorum.

Kalmıyorsun diye biliyorum.

Hocam kusura bakmayın başlıkla içerik farklı düzenlenmiş sanırım. Salgın olacağını düşünmüyorum sağlık gibi bir şey olabilir orası.

Sınıfta kalmamak için özürsüz devamsızlık 10'u, toplam devamsızlık 30'u geçmemeli. Senin özürsüz devamsızlığın 10'u geçmese de toplam devamsızlığın 30'u geçmiş, 50 olmuş.
Heyet raporun yoksa kalırsın gibi duruyor.

Toplam devamsızlık 30'u geçtiği için kalıyorsunuz hocam. Bildiğim kadarıyla bu sene 12. sınıflar için af gelmeyecek o yüzden geçmiş olsun diyorum. Ben de açığa geçerim umuduyla bile isteye devamsızlık yapıp sınıfta kaldım şu an seneye açığa geçemezsem boşu boşuna 11. sınıfı tekrar okuyacağım. Bu sisteme diyebileceğim hiçbir şey yok. Size tavsiyem canınızı sıkmayın 1 sene daha sınava hazırlanın yapacak bir şey yok.

Heyet raporu konusunda pek bir bilgim yok ailenizi de alıp idareyle konuşmaya gidin. Gerekirse il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne de gidebilirsiniz.

@Rowaulf, 12. sınıflara devamsızlık affı gelmeyecek. Yeni bakan bu konuda oldukça katı. Açık liseye geçişleri zorlaştırmıştı ve 12. sınıflara kesinlikle devamsızlık affı getirmeyeceğini söyledi.

Aynı şeyi söyledim hocam yanlış okudunuz herhalde .

"Bildiğim kadarıyla" ve "gelmeyecek" farklı kelimeler. Siz bilginizden emin değilsiniz fakat ben eminim, gelmeyecek. Bakanın açıklaması var. Son dakika karar değiştirirse bilemem de değiştireceğini sanmıyorum.

Beyler emin misiniz? Bu tarz sitelerde özel durumlarda 60 güne kadar çıkabileceği yazıyor bu durumun. Müdür yardımcısı, tarih öğretmeni ve rehber öğretmenine ben ayrı ayrı sormuştum bu durumları ve halledeceklerini söylemiştiler.

Bu arada gerçekten sırf okulu ekmek için gitmemezlik yapmadım. Okulda salgın hastalığı gibi vardı o sıralar öğretmenler kendileri söyledi. Hastaneden hastalığın tanısını alıp götürdüm artı olarak sağlık ocağından da kağıt almıştım.

Ben yarın gidip müdür yardımcısına tekrar teyit ettireceğim ama ilerleyen zamanlar forumu kullananlara yol göstermesi amacıyla yazıyorum.

içerik farklı düzenlenmiş sanırım.
Moderatör birleşik yazdığım "birde" yazısını önce "bir de" diye ayırıp sonra "birde" diye tekrar birleştirmiş sanırım. Otomatik düzelt tuşunun hatası olabilir veya gece dalgınlığına gelmiştir, o sadece.

Mesajımda da belirttiğim gibi, heyet raporun yoksa kalıyorsun. Heyet raporun varsa 60 güne kadar çıkar devamsızlık hakkın ve kalmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…