Okulda En Nefret Ettiğiniz Şeyler

Okulun kendisinden ve aptal eğitim sisteminden nefret ediyorum. Sabah 7'den akşam 4'e kadar haftada 5 gün hayatımızda hiçbir işe yaramayacak bilgileri işliyoruz. Fiziğin ve kimyanın mantığını değil, binlerce saçma soru karalamayı öğreniyoruz. Matematik desen gerçek matematikle alakası yok. Yıl olmuş bilmem kaç, dış ülkeler yapay zeka ile eğitim alıyor, teknolojiyi kullanıyor, öğrencilere gerçek deneyler yaptırıyorlar; biz hala siyah beyaz fotokopileri karalamakla uğraşıyoruz, dil derslerinde sözlük getirmedik diye eksi alıyoruz, vs. vs... Akıllı tahtalar açılırken "Herkes programlamayı öğrenme şansına sahip olmalıdır", "sosyal medya kullanmak bilgisayar bilmek değildir!" gibi sözler yazıyor ama okullarda bilgisayar dersini 1 yıllığına seçmeli olarak koymuşlar. Eğitim sistemimiz çok aptal malesef.

Okulun kendisinden ve aptal eğitim sisteminden nefret ediyorum. Sabah 7'den akşam 4'e kadar haftada 5 gün hayatımızda hiçbir işe yaramayacak bilgileri işliyoruz. Fiziğin ve kimyanın mantığını değil, binlerce saçma soru karalamayı öğreniyoruz. Matematik desen gerçek matematikle alakası yok. Yıl olmuş bilmem kaç, dış ülkeler yapay zeka ile eğitim alıyor, teknolojiyi kullanıyor, öğrencilere gerçek deneyler yaptırıyorlar; biz hala siyah beyaz fotokopileri karalamakla uğraşıyoruz, dil derslerinde sözlük getirmedik diye eksi alıyoruz, vs. vs... Akıllı tahtalar açılırken "Herkes programlamayı öğrenme şansına sahip olmalıdır", "sosyal medya kullanmak bilgisayar bilmek değildir!" gibi sözler yazıyor ama okullarda bilgisayar dersini 1 yıllığına seçmeli olarak koymuşlar. Eğitim sistemimiz çok aptal malesef.

Beyaz fotokopileri karalamak hepimizin kaderi galiba 16 yıl boyunca.

Beyaz fotokopileri karalamak hepimizin kaderi galiba 16 yıl boyunca.
Malesef devlet okullarında bu tamamen böyle. Hoca bir yayının testinin fotokopisini çekiyor siyah beyaz herkese dağıtıyor okurken kör oluyoruz. Gereksiz boş işler.

Ben de devlet okullarında okudum. Lisedeki hocalarım arasında iyi olanlar vardı Allah razı olsun onlardan ama bazılarının ders anlatımları aşırı kötüydü. Müfredata bakmadan gelip ders anlatılıyordu saçma sapan gereksiz ayrıntı bilgi veriliyordu. İşin kötü noktası biz bu bilgileri mecbur öğreniyorduk hocalar sınavda müfredat dışı soruyorlardı.

Gider satın alırım daha iyi. İmkanı olan devlet okullarında okutmasın çocuğunu, özele versin. Ama özellerde de çok boş olanlar var. Doğru düzgün ders anlatılmayıp şişirme notlar verilenlerden bahsetmiyorum. Kaliteli eğitim veren, güler yüzlü hocalar barındıran bir özel olmalı.

Yetişmeyen müfredat, gereksiz dersler (En azından bu sistemde), fahiş kantin fiyatları, okulun bütçesi vs.
Yav müfredat aşırı fazla eyvAllah da hocalar da çok abartıyor. Bir konuyla ilgili birbirinin aynısı 5600 tane soru çözdürüyorlar derste. Eğitimden haberleri yok. Hele ki yeni sistemde konuyu temel haklarıyla anlatırsın, soru çözmek öğrencinin işidir.

Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın başına öğrenciyi anlayabilen, öğrenci ile yan yana olan birisi gerekiyor. Ama nerede bu kişi. :/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı