Okulda ETÜT zorunlu olabilir mi?

mstrikeout

Decipat
Makaleler
1
Yer
United Kingdom
Merhaba. İsmini vermeyeceğim bir kolejde okuyorum. Kolej dediğime bakmayın devlet destekli bir kolej. Devlet okulundan çok bir farkı yok. Okulumuzda Cumartesi günleri zorunlu etüt yapılacakmış. Katılım zorunluymuş. Böyle bir şeye yasal hakları var mı? Etüte katılmamam durumunda not düşürme, ceza verme gibi hakları var mı? Bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler.

Aynısını yaşıyorum. Ben de özel bir lisedeyim. Cumartesileri Etüt var. Bize de Etütler zorunlu, herkes gelecek diye dayatıyorlar. Ben de bunu merak edip rehber öğretmenine sormuştum. Nasıl mecbur koşuyorsunuz diye. O da "Gitmezsen aileni arıyorlar haberiniz var mı diye. Evet, haberimiz var derlerse bir şey demiyorlar." şeklinde açıkladı durumu. Ailenin haberi varsa korkmana gerek yok kısaca.

Aynısını yaşıyorum. Ben de özel bir lisedeyim. Cumartesileri Etüt var. Bize de Etütler zorunlu, herkes gelecek diye dayatıyorlar. Ben de bunu merak edip rehber öğretmenine sormuştum. Nasıl mecbur koşuyorsunuz diye. O da "Gitmezsen aileni arıyorlar haberiniz var mı diye. Evet, haberimiz var derlerse bir şey demiyorlar." şeklinde açıkladı durumu. Ailenin haberi varsa korkmana gerek yok kısaca.
Teşekkürler. Bakalım ilk iki gün gitmeyeceğim eğer devamsızlık yazılmıyorsa. Ancak tekrara gerek görür veya okula gelemezsem giderim. Tekrardan teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı