Okulda evde olduğum gibi olamıyorum

@MacroPhone bak güzel dostum, devletin ücretsiz psikologları var, elinin altında ki internet ile araştır, onlar sana ilaç yazamaz, yetkileri yok. Git derdini anlat, belki yardım alırsın. Çünkü şu an bu sinir, stres, kaygı, kaybolmuşluk ile atacağın her adım seni başlayacağın her işe -1 handikapla başlatacak, hepimiz çok güçlü olup her şeyi tek başımıza atlatacağız diye bir şey yok bu hayatta, yardım almaktan çekinme.

Okulunda ki zorbalık öğretmenler tarafından çok ileri seviyeyse, ulaş bana ekşi sözlükten bir kaç kişi bulalım, yaşadığın bu sıkıntıya okulun müdahale etmiyorsa sosyal medyadan yardım alalım, milli eğitime dilekçe yazman için avukatımdan yardım alayım, hakkını nasıl arayacağını öğreteyim sana, öğretmenlerden kimsenin böyle bir hakkı yok.

Ülkemizde devlete ait psikiyatr ya da psikolog servisleri var.

Var evet olmadığını söylemedim fakat gerçekten iyi bir tedavi veriyorlar mı ben hep olumsuz duyumlar aldım bu konuda.

Hobi edinmek ücretsiz mi?

Değil fakat ucuza yapılacak hobilerde var mesela ikinci el bir gitar alsa tıngırdatsa çok canı yanmaz ya da devletin müzik kursları var oralara katılsa enstrüman nota öğrense.

Bir de utanmadan "çocuk ilaca karşı olabilir." tarzı şeyleri savunmuşsunuz bana, arkadaşlar siz nasıl bu kadar paranoyak insanlar olmuşsunuz? Her ilaç ileri derece bipolar ilacı gibi mi etki gösteriyor? Bunun sakinleştiricisi var, uyku düzenleyicisi var, hormon dengeleyiciler var, ne anlatıyorsunuz siz ya?

Arkadaşım ben ilaca karşı değilim ben arkadaşla aynı durumda olsam ne veriyorlarsa içer etkisini uzun sürede görmezsem bırakırdım arkadaş ilaçlı tedavi istemiyor ona göre tavsiye verdim kaldı ki kimi ilaçlar uyku yapıyor gün içinde evde yatarak geçirmeyecek ya bu arkadaşımız sosyal bir hayatı var az buçuk.

Bu adamın yardım alması gerek.

Evet buna karşı çıkan yok fakat yardım alması gerekiğini kötü bir üslüpla söylerseniz tepki alırsınız bundan doğalda bir şey yok.

Var evet olmadığını söylemedim fakat gerçekten iyi bir tedavi veriyorlar mı ben hep olumsuz duyumlar aldım bu konuda.

Değil fakat ucuza yapılacak hobilerde var mesela ikinci el bir gitar alsa tıngırdatsa çok canı yanmaz ya da devletin müzik kursları var oralara katılsa enstrüman nota öğrense.

Arkadaşım ben ilaca karşı değilim ben arkadaşla aynı durumda olsam ne veriyorlarsa içer etkisini uzun sürede görmezsem bırakırdım arkadaş ilaçlı tedavi istemiyor ona göre tavsiye verdim kaldı ki kimi ilaçlar uyku yapıyor gün içinde evde yatarak geçirmeyecek ya bu arkadaşımız sosyal bir hayatı var az buçuk.

Evet buna karşı çıkan yok fakat yardım alması gerekiğini kötü bir üslüpla söylerseniz tepki alırsınız bundan doğal bir şey yok.

Ben sana bir şey demiyorum dostum, diyecek bir şeyim kalmadı. Çocuğun hayatı ayrana dönüşürken her bir zorbalık sonrası Akdeniz akşamları çalar artık gitarından ne diyeyim. Ben tavsiyemi verdim konu dışı tartışmayı uzatmayalım artık.

Merhaba, uzun zamandır yaşamış olduğum bir durum hakkında bu konuyu açmış bulundum. Açıklamak gerekirse evde gayet aktif ve enerjik olmama rağmen okula gittiğimde nedense devre dışı kalmış, ruhum olmadan yalnızca beden olarak dolaştığımı hissediyorum, keza çevremdeki insanlar da bunu doğrular nitelikte. Bunun nedenini okulda dışlanmama bağlıyorum, 1. sınıftan beri sürekli dışlanıldım, ters cevaplara mahkum bırakıldım, yeri geldi öğretmenim tarafından söz ve davranış tarafından şiddete uğradım ve yeteneksiz olduğum yüzüme vuruldu. Yeteneksizliği açmam gerekirse en basitinden ilkokula giderken 23 Nisan programı için bir tane tablonun parçasını titretmeden tutamadığım için bile hem sınıftaki kişiler tarafından hem de sınıf öğretmenimiz tarafından negatif eleştirilerle karşı karşıya kaldım, üstelik bu yalnızca provaydı. Keza ortaokuldayken basketbol, futbol antrenmanlarına katıldım, sürekli insanlara vasıfsız biri olmadığımı kanıtlamaya çalıştım. Bu tarz konularda başarılı olamadığımı anlayınca sanal ortamla, YouTube'la ilgilenmeye başladım. Bu hayatımda yaptığım bir yönden en mantıklı, öteki yönden de en mantıksız şeydi. Mantıklı tarafı, kısmen yakın olduğum birkaç kişi beni biraz daha desteklemeye başladı, mantıksız tarafı ise, derslerde gitgide daha başarısız olmam ve buna bağlantılı olarak öğretmenler tarafından hakarete uğramam. Bu tarz söylemlere örnek vermem gerekirse; "müthiş hayal kırıklığısın." ve "bu kadar basit bir işlemde bile parmaklar devreye girmiş." cümlelerini örnek verebilirim. Her neyse, ortaokul, hayatımda yaşadığım en iyi dönemdi, en azından birkaç tane sadık arkadaşım vardı fakat LGS'den yüksek bir puan alamadığım için onlar ile de konuşmamaya başladık. Liseyi anlatmam gerekirse imam hatip lisesine gitmem ama meslek dersleri hakkında en ufak bir bilgiye dahil sahip olmamam ve bu bağlamda öğretmenlerin sorularını cevaplayamadığımdan, sessiz kaldığımdan ötürü tabiri caiz ise "mal" muamelesi gördüğümden dolayı şu anda yalnızca bir arkadaşım var ve insanlar genelde benimle dalga geçerek, geçmeseler de bunu ima ederek konuşuyorlar ve ben bu durumdan tamamen sıkıldım artık hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor ve gerçekten vasıfsız olduğum zihnime kazınmış olduğu için denemeyi bırakmış durumdayım. Yani asla kendim olmak için bir fırsat bulamadım, zorbalığa uğradım. Bunu burada anlatmamın nedeni tavsiye almak. Şimdi diyebilirsiniz "neden psikologa gitmiyorsun?" diye, "incinmişsin." deyip psikiyatra yönlendirerek 1-2 tane gereksiz ilaca zorlanmak istemiyorum. Çünkü ben hasta değil, yorgunum. Fikirleriniz benim için çok değerli ve belirtmenizi istiyorum.

İncinmişsin.

Öğretmenlerin zorbalık mı yapıyor? Hemen git bir A4 al, yaz dilekçeni. Git müdüre olayı bir de ağzınla anlat. Sonra ben disiplin kuruluna şu şu hocayı vermek istiyorum.

Merak etme öğrenciler dilekçe hazırlayamıyor diye düşünme, nasıl öğretmenler dilekçe ile disiplin kuruluna öğrenci verebiliyorsa aynı şekil de öğrencinin de hakkı vardır.

Öğretmenlerin zorbalık mı yapıyor? Hemen git bir A4 al, yaz dilekçeni. Git müdüre olayı bir de ağzınla anlat. Sonra ben disiplin kuruluna şu şu hocayı vermek istiyorum.

Merak etme öğrenciler dilekçe hazırlayamıyor diye düşünme, nasıl öğretmenler dilekçe ile disiplin kuruluna öğrenci verebiliyorsa aynı şekil de öğrencinin de hakkı vardır.
Hocam, şu anki öğretmenlerimle fazla bir problemim yok, dönem başına kadar vardı fakat sınıflar değiştiği için bu önemli ölçüde azaldı hatta sınıf öğretmenimiz dışlandığımdan ötürü yardımcı olmaya bile çalışıyor lakin verdiğiniz bu bilgi için teşekkür ederim eğer gerek kalırsa yaparım.

Ha bir de şunu sormayı unuttum. Ya dilekçe yazacağımız öğretmen disiplin kurulu üyesi ise?

Son düzenleme:
Hocam, şu anki öğretmenlerimle fazla bir problemim yok, dönem başına kadar vardı fakat sınıflar değiştiği için bu önemli ölçüde azaldı hatta sınıf öğretmenimiz dışlandığımdan ötürü yardımcı olmaya bile çalışıyor lakin verdiğiniz bu bilgi için teşekkür ederim eğer gerek kalırsa yaparım.

Ha bir de şunu sormayı unuttum. Ya dilekçe yazacağımız öğretmen disiplin kurulu üyesi ise?

Haklıysan hakkını aramaktan korkma. Emin ol bu dediğim aklına kazınsın, haklıysan sonuna kadar git ama bu sonuna kadar git dediğim sınırlarını aşma. Sonuca geldiğimiz de ise rütbenin haksızken haklı olma gibi bir özelliğinin olmadığını sen de göreceksin.

4-5 satırını okuduğum kadarıyla okul sende tramvatik bir etki bırakmış anladığım kadarıyla. Elinden geldiğince onları düşünmemen gerekiyor, sonuçta onlar geçmişte oldu ve bitti. Geçmişte olan şeylerin geleceğinin şekillenmesine izin verme derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı