Her öğretmen bir olmadığı gibi her insan da bir değildir. Benim fikirlerim bu şekildedir, size çok agresif gelmiş olabilir ama yaşadığım travmatik olaylardan ötürü sinirli yazmış bulundum. O yüzden bu konuda ekleyebileceğim
pek bir şey yok.
Ben, dediğinize göre eski mesajlardakinin aksine emir verir gibi konuşmak yerine kendi fikrinizi belirtmişsiniz. Doğru bulsam da bulmasam da saygı duyarım.
Bence telefonlar derste kullanılmadığı sürece bir sorun yaratmazlar. Ancak derste kullanılıyorlarsa kullanan öğrenciyi dersten sonra idareye bildirirsiniz ve idare velisiyle konuşup kuralları ihlal ettiğini anlatır. Bir dahaki kural ihlalinde ise disiplin cezaları uygulanabilir.
Ben şahsen üsttekinin uygulanması taraftarıyım. Ancak madem o kadar rahatsız oluyorsunuz size de bir önerim olabilir. Telefonun eğitim öğretime zarar verdiğini düşünüyorsanız okul idaresiyle konuşup, veli toplantısında velileri de bilgilendirerek bir karar alıp bunu uygulayabilirsiniz: Öğrencilerin telefonlarının ilk ders her sınıfın kendine ait olacak şekilde hazırlanmış kutularda toplanıp nöbetçi öğrenci tarafından bunların idarenin odasında bir dolapta toplanması. Öğretmenlerin telefonlarının ise derse girmeden önce idarenin odasındaki öğretmenlere ait telefon kutusuna bırakması. Son ders nöbetçi öğrencinin kutuları geri sınıflara dağıtması ve ders bitiminde öğrencilerin telefonlarının sınıf görevlisi tarafından teslim edilmesi.
Bu plastik kutular da öyle aman aman pahalı şeyler değiller bu arada. Örnek:
https://www.hepsiburada.com/ankaya-...aza=AcarlarTicaret&url_src=and-product-detail
Gördüğünüz gibi insan istedikten sonra yasaklamak ya da el koymak yerine başka çözümler de üretebiliyor. Eminim bunun gibi birçok çözüm üretilebilir.