Okulda kalmak

mami_12

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben 9. sınıf öğrencisiyim. Eğer bu konu ile bilgisi olanlar yazabilir mi? Benim şu an 11 gün özürsüz devamsızlığım var. Ve karneye 11 gün olarak işlemiş. Eğer 2. dönem bunu düzeltsem sınıfta kalır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi

Kalıyorsun eğer özürsüz devamsızlıksa.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-20 110734.png
    40,8 KB · Görüntüleme: 111
Yanlış bilgi

Hocam yönetmeliğe göre 1. dönem devamsızlıklarının 2. dönem özürsüzden özürlüye çevrilmesi diye bir durum yok ancak birçok okul yine de özürsüzden özürlüye geçirebiliyor, yönetmeliğe göre ilgili devamsızlıktan sonra 5 iş günü içerisinde durumu açıklayan özür dilekçesinin verilmesi lazım. Ancak idarenizle görüşmeniz daha doğru olacaktır.
Lisede devamsızlıklar;​
  • 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız bulunmaktadır.
  • 9 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlıkta kalmazsınız.
  • 0 gün özürsüz, 29 gün özürlü devamsızlıkta kalmazsınız.
  • 9 gün özürlü, 0 gün özürlü devamsızlıkta kalmazsınız.
  • Özürsüz devamsızlığınız 5 günü geçerse belge (takdir, teşekkür) alamazsınız.
Cevabım işinize yaradıysa çözüm olarak raporlayabilirsiniz.

@paxizm haber sitelerini kaynak olarak baz almayın, verdiğiniz bilgi yanlış. Kaynak olarak MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini kaynak olarak baz almalısınız. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı bulunuyor ve toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece de özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor.

• 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız bulunmaktadır.

Sizinki de bu sebepten dolayı yanlış. 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü diye bir şey yok. Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı var ve özürsüz devamsızlığı 10.5 gün olan ya da toplam devamsızlığı 30.5 gün olan birisi sınıfta kalır. Örneğin özürlü 25 gün, özürsüz 2 gün devamsızlık yapan birisi sınıfta kalmaz.

Son düzenleme:
Hocam dikkat etmemişim kusura bakmayın.

Saolun hocam. Öğrenmiş oldum.

@paxizm rica ederim, buradan güncel ortaöğretim kurumları yönetmeliğine bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…