Okulda nasıl yorgun olmam?

Her gün aynı saatte uyu. Asgari 7-9 saat. Yeme-içme düzenini bozmamaya düzenli beslenmeye bak. Bol su iç. Kahvaltı yapmıyorsan kahvaltını da yap sabahları okula gitmeden. Lisede saydıklarımın hiçbirine uymadığımdan okulda 1 saat. Eve gelir gelmez 1.30 saat uyuyordum. Uykudan uyanıp akşam yemeği yediğim için az yiyordum. Sonra gece 2 de 3'te bir şeyler yiyip öyle uyuyordum. Benim yaptığımın hiçbirini yapma. Uzun vadede böyle bir düzene/düzensizliğe adapte olmak vücudu bitiriyor. Uyku isteği gecenin körü hariç hiç gitmiyor.

Gürültülü ortamda insanın başı ağrıyor. En dinç halinde bile uykunu getirtiyorlar. Sınıfta boş boş sesli konuşanlara gürültü çıkaranlara ayar oluyorum açıkçası.

Mental olarak kendininizi iyi hissetmeniz lazım. Onun dışında ne yapsanız fayda etmez. Okulda sizi hareketlendirecek bir sebep bulun. Mesela karı,kız. Sonra bu durumla ilgili başka bir konu açın.

Okulda çok yorgun oluyorum. Sabah 7'de uyandığımda yorgun değilim. Ama okula gider gitmez bir uyku basıyor beni.
Size en iyi önerim bu konuya yazılan saçma sapan yorumları takmamanız olacaktır. Bunun dışında her teneffüs yüzünüzü suyla yıkayın uykunuz açılır. Dersleri eğlenceli hale getirin yani derslerden sıkılmamaya çalışın. Kahve için derdim ancak her gün kahve içmenin sağlığa zararlı olup olmadığını bilmiyorum bunu öğrenin mutlaka. Attığım linkte kahvenin faydaları ve zararları yazmakta. Saçma sapan yorumlar derken enerji içecekleri önerenlerden de bahsediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı