Okulda öğretilen C# ile oyun yapılır mı?

Okulun öğrettiği C# ile oyun yapılır mı? Yeterince bilgiye sahip olur muyum?
Lise bilişim öğrencisiysen yeterli değil. Bilgisayar mühendisliği okuyorsan üstüne kullanacağın oyun motorunu öğrenmen gerekiyor. Dijital oyun tasarımı okuyorsan zaten yeterlidir.

Lise bilişim öğrencileri lütfen acilen bilişim okumayı bıraksınlar fırsatları varken farklı bir bölüme geçsinler. Bilişim bölümünde öğreneceğiniz her şeyin 1000 katını makalelerden öğrenebilirsiniz boşuna 4 senenizi harcamayın.

Ben okulun öğrettiği C# dili yeterli mi diye sordum ve o yaptığım projelerin kodlarını videolardan baktım.

Kopyala yapıştır yaptıysanız, çok büyük hata yaptınız demektir. Kopyala yapıştır yapmadan sadece kursları izlersen ve onun hakkında ufak ufak projeler yaparsan artık aklından hiç çıkmaz. Mesela ben 5 dakikalık videoda anlatılan şeyleri 1 saat boyunca bir olay örgüsünde kullanıyordum. Mesela askerliğe girme yılı hakında "if" ile kodlar yazıyordum. Bir problem ile karşılaşınca bir yerlerden sorup öğreniyorsun. Bu olayı Unity kütüphanesinde uygulamak çok kolay değil. Ama orası da size kalmış. Kursu tamamen bitirdikten sonra eskiden yaptıklarınızı uygulayın. Unutmuşsanız YouTube'dan o konu hakkında videolar izleyin. Aslında hepsi bundan geçiyor. Bunları 2 yıl boyunca uygulayın, elinizden iyi bir proje çıkabileceğini hissedeceksinizdir.

Kopyala yapıştır yaptıysanız, çok büyük hata yaptınız demektir. Kopyala yapıştır yapmadan sadece kursları izlersen ve onun hakkında ufak ufak projeler yaparsan artık aklından hiç çıkmaz. Mesela ben 5 dakikalık videoda anlatılan şeyleri 1 saat boyunca bir olay örgüsünde kullanıyordum. Mesela askerliğe girme yılı hakında "if" ile kodlar yazıyordum. Bir problem ile karşılaşınca bir yerlerden sorup öğreniyorsun. Bu olayı Unity kütüphanesinde uygulamak çok kolay değil. Ama orası da size kalmış. Kursu tamamen bitirdikten sonra eskiden yaptıklarınızı uygulayın. Unutmuşsanız YouTube'dan o konu hakkında videolar izleyin. Aslında hepsi bundan geçiyor. Bunları 2 yıl boyunca uygulayın, elinizden iyi bir proje çıkabileceğini hissedeceksinizdir.

Dinledim ve yazdım kopyala yapıştır yapmadım 2-3 şey öğrendim.

Okulun öğrettiği C# ile oyun yapılır mı? Yeterince bilgiye sahip olur muyum?
C# ve Unity ile ilgili internette yararlanabileceğiniz tonla kaynak mevcut. Önemli olan programlama diline, nesne yönelimli programlama mantığına, tasarım desenlerine ve kullandığınız oyun motorunun fonksiyonlarına hakim olmak. Tabi bir yandan da temiz kod yazabilmek.
Okulda genelde konsol uygulaması ya da windows form uygulaması yaptırılıyor ve dili derinlemesine öğretmek gibi bir kaygı gütmüyorlar. Bu yüzden bilgiler yüzeysel kalıyor. Event, delegate, generics, interface vb. konulara değinilmiyor mesela. (Tabi bu dediğim önlisans için geçerli. Lisansta Nesne Yönelimli Programlama dersi aldıysanız o başka.)
Özetleyecek olursak; başlangıç için temel C# bilgisi gayet yeterli olur fakat ilerledikçe nesne yönelimli programlama konseptine ve tasarım desenlerine hakim olmanız şart. Oyun motoruna hakim olmak da ayrıca önemli. Bunun için udemy üzerinde Gamedevtv’nin kurslarını öneriyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı