Okulda şiddet görüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lise 3. sınıf iken aynısı. başıma geldi. Çıkışta bir baktım 5 kişi toplanmışlar. Beni yakaladılar tam vuracakken abim geldi. Tuttu yakasından tehdit etti. Sonra değil bana karışmak yanımdan bile geçmediler. Biliyorum dizi hikayesi gibi ama gerçekten yaşadım bunu. Kısaca şikayet bir şey değiştirmiyor. Göz korkutmayı dene.

Kardeşim, öncelikle geçmiş olsun. Bence okul değiştir ya da git müdüre kadar şikayet et. Ayrıca ben senin yerinde olsam kendimi savunurdum.

Kendini savunmak için, savunma sporları eğitimi almanı tavsiye ederim. Güçten ziyade tekniğe dayalı sporlardan birini seç. Sırf kendini savunabileceğini karşıdaki insana düşündürmek korunmaya yardımcı olabilir. Maalesef Türkiye şartlarında zorbalığa, iki kat zorbalıkla karşılık vermezsen akıllanmıyorlar. Lisede daha şiddetli zorbalıklar yaşayabilirsin, ancak eğitimli aklı başında insanlarla konuşarak anlaşılabilir.

Kardeşim sen İzmir'de misin? İzmir'de isen söyle bana okulunu sınıfını ben geleceğim. Benim her yerim dövme beni 2 kere görseler bırak sana bulaşmayı okula gelmezler bir daha. Çok güzel bir laf vardır. Öyle uzva böyle uzuv diye söyleyemiyorum tamamını ama onlara anladıkları gibi davranmak lazım. Ben iki kere korkuturum sıkıntı olmaz İzmir'de isen tabi ki.

Karşim şimdi kelebeği alıyosun çat birinci çat ikinci kaç kişilerse...
Şaka bir yana savunma sporları öğren imkanın yoksa kum torbası veya ona benzer bir şey alıp elinden geldiğince çok çalış hiç yoktan okul çıkışı tanıdıkları yanına alıp tehdit et veya sahte bıçak vb bir şey alıp uzaktan göster yani kısaca gözlerini korkut

Dostum senin elin armut mu topluyor? İki tane de sen yapıştır. Konuyu ailene veya rehber öğretmenine danış bi de.

Maalesef aynı durumdayız. Ya o kadar gerizekalı insanlar var ki geliyorum arkadaşımla konuşuyorum çocuk bana çarpıyor ne çarpıyon **** deyip vurmaya başlıyor bir şey yapmıyorum. Hayır dövüşe başlasam çocuğu döveceğim ama GTA SA'daki çeteler gibi birine vurunca 10 tane geliyor arkadan. Yani dayak falan hiç bulaşma yanlarında bıçak da taşır bu kekolar. Eğer sağlamsan ve arkadaşların senin için kavgaya girerse dediğim her şeyi unutup bir güzel arkadan sev bu arkadaşları. (ilk işin rehberliğe gitmek olsun sonra sınıfta dur o çocuk sınıfa gelince seversiniz arkadaşlarınla.) Ayrıca Ankara'da yakın bir yerde isen gelebilirim bende.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…