Okulda yapılan kan grubu testi doğru mudur?

Enver_PasHa

Hectopat
Katılım
16 Mart 2019
Mesajlar
327
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle.

İlk olarak lise son sınıf öğrencisiyim, 18 yaşındayım ve bu zamana kadar kan grubumun a rh+ olduğunu biliyorum ve kartımda da öyle yazıyor ancak geçenlerde biyoloji dersinde kan gruplarını işlerken çökelme kan testi deneyi yaptık ve sonucum ilginç bir şekilde a rh - çıktı. Hoca belki bir yanlışlık olmuştur diye diğer parmağımdan kan aldı 2. testi yaptık ve sonucum yine a rh - çıktı. Belki kitte sıkıntı vardır diye kan grubu a rh + olan bir arkadaşa yaptık ve onun sonucu doğru çıktı.

Benim sormak istediğim şu bu okulda yapılan küçük deneyler %100 doğru mudur? Yoksa bunun gibi bir hata payı var mıdır?
 
Kan verirken bir ara kan grubumu bilerek işaretlemedim. B + benimki. Kanı alacak sağlıkçı dedi ki B -. Dedim o test yanlış b+ olması lazım. Tekrar yapınca B+ çıkmıştı. O günden sonra hep işaretledim. Orada bile hata çıkmıştı. En iyisi hastane kesin olarak öğrenmek.
 
Valla acil durumlarda kan falan vermek zorunda kalabilirsin o yüzden bir devlet hastanesine gidip kan grubunu kesin olarak öğrenmen iyi olur. Kan bağışı yaparsan ücretsiz diye biliyorum grup testi.
 
Ocak ayında motor kazası geçirdim Allah'a şükür çok kan kaybım yoktu takviye kana ihtiyaç yoktu ama şimdi bu testten sonra bir şüphe uyandı içimde bunun için tekrar kan testi vereceğim dediğiniz gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı