Okulda Yaşadığım Sorunlarla nasıl baş ederim?

Kolej kadar kötüsü yok. Zengin şımarık çocukların olduğu yer. Nedense özel okulda okuyanların notları hep 100 falan. Neden olduğunu da tahmin edebiliyorum zaten. En iyisi devlet okulu. 10 Yıldır devlet okulundayım bir kere bile ayrımcılık yapıldığını asla görmedim. Özel dershanelere gittim, hep ayrımcılık gördüm valla.

En iyisi devlet okulu valla hocam.

Aklımı okumuşsunuz. Aynı şeyleri yazacaktım.

Şu anda özel okula gidenler benim öğretmenlerimden özel ders alıyor.

Kolej kadar kötüsü yok. Zengin şımarık çocukların olduğu yer. Nedense özel okulda okuyanların notları hep 100 falan. Neden olduğunu da tahmin edebiliyorum zaten. En iyisi devlet okulu. 10 yıldır devlet okulundayım bir kere bile ayrımcılık yapıldığını asla görmedim. Özel dershanelere gittim, hep ayrımcılık gördüm vallahi.

Gerçekten de öyle. Ailesi tarafından para zoru ile şımartılan elinde iPhone bilmem kaç ile dolaşan ve "ay bakın bana ne aldı anneeeeğm" diyen kızlar. Babasından aldığı üç beş kuruş parayı arkadaşlarını ezmek için veya alınan bilgisayarı "benim babam baka bilmem kaç milyara PC aldı biliyorsun mu" gibi söylemler sunan aklı yerinde olmayan bir avuç topluluk.

Yeni nesil gitgide bozuluyor tamam ama şunu fark ettim ki benim neslim herhalde ağır bozulmayı kıl payı kurtardı ne kadar az bir kısmı olsa da.

Benim de vardı öyle arkadaşım annesi ile babası ayrıydı ikisi de ayrı ayrı para veriyor, babası direkt kredi kartını çocuğa vermiş kullansın diye, elinde son nesil IPhone'ler, zengin amcalar dayılar. Havasını atıyordu.

Düşünün babanız sizi arabayla okuldan almaya geliyor ama siz gidip dayınızın BMW'si ile değil de küçük amcanızın dusteri ile geldiği için babanıza küfür ediyorsunuz yüzüne karşı.

Bunları tek tek askeri sistem okullara vermeliyiz ki akıllansınlar.

Gerçekten de öyle. Ailesi tarafından para zoru ile şımartılan elinde iPhone bilmem kaç ile dolaşan ve "ay bakın bana ne aldı anneeeeğm" diyen kızlar. Babasından aldığı üç beş kuruş parayı arkadaşlarını ezmek için veya alınan bilgisayarı "benim babam baka bilmem kaç milyara PC aldı biliyorsun mu" gibi söylemler sunan aklı yerinde olmayan bir avuç topluluk.

Yeni nesil gitgide bozuluyor tamam ama şunu fark ettim ki benim neslim herhalde ağır bozulmayı kıl payı kurtardı ne kadar az bir kısmı olsa da.

Benim de vardı öyle arkadaşım annesi ile babası ayrıydı ikisi de ayrı ayrı para veriyor, babası direkt kredi kartını çocuğa vermiş kullansın diye, elinde son nesil IPhone'ler, zengin amcalar dayılar. Havasını atıyordu.

Düşünün babanız sizi arabayla okuldan almaya geliyor ama siz gidip dayınızın BMW'si ile değil de küçük amcanızın dusteri ile geldiği için babanıza küfür ediyorsunuz yüzüne karşı.

Bunları tek tek askeri sistem okullara vermeliyiz ki akıllansınlar.

Bence bu özel okullar iyi ki var. Bu tipleri ben devlet okulunda çekmek istemezdim.

Bence bu özel okullar iyi ki var. Bu tipleri ben devlet okulunda çekmek istemezdim.

Bazen devlet okulunda da geliyor.

Ben özel okulda okumadım ve bu dediğim elemanda dört sene boyunca benim sınıfımdaydı.

Aslında devlet okullarındaki kılık kıyafet olayı da bu yüzden güzel. Daha da katılaştırılması taraftarıyım. Birbirimizden hiçbir farkımız olmamalı.

Merhaba arkadaşlar, ben birkaç gündür sınıf arkadaşlarım tarafından sıkıntılı konular yaşıyorum. Hocalarıma ve rehber hocama anlatmama rağmen hala devam ediyor bunlar. Ben simdi yeni bir koleje geçtim ilk gün her şey normaldi 1 haftada fakat ondan sonra bana sözlü hakaretler, küfürler edilmeye başlandı. Beni resmen aşağılıyorlardı bana suç atıyorlardı sonra hoca neden yaptın diye bana kızıyordu. Bir kız var sürekli beni sözlü kışkırtıyor ben bu okulda yeniyim ve 7. Sınıfım ne yapacağımı bilmiyorum mesela bugün tüm sınıf gidip hocaya beni kötülüyorlar. Ne yapmalıyım tavsiye verir misiniz lütfen?
Aynısı bana da yapılıyor, umursama hiç birini.

Hocam devlet okuluna geçebilirsiniz.Kolej kafar kötüsü yok.Bir de 7 sınıf.Tam ergenlik zamanı.Devlet okullarında da bu tipler olabiliyor ama orada okul babalarının malı olmadığı için ileriye gidemiyorlar.

Aynısı bana da yapılıyor, umursama hiçbirini.

Sanada mı aynilarını yapiyorlar kacinci sinifsin özel okul musun?

Arkadaş özel okulda mı okuyormuş?

Evet abimin LGS'si olduğu için babam özele verme kararı âldi fakat eskiden devleteydim.

Yeni bir koleje geçtim demiş o yüzden öyle dedim, yeni dediği için önceden de özel okulda okuduğunu varsaydım 😅
Önceden devletteydim

Yeni bir koleje geçtim demiş o yüzden öyle dedim, yeni dediği için önceden de özel okulda okuduğunu varsaydım 😅

Önceden devletteydim.

Olmayan suclari üzerime yigiyolardi beni sevmiyorlar... Ama onlari tanimiyorum bile okulda yeniyim neden boyle bir şeyler yapmis olabilirler onu da merak ediyorum derste birisi cıkip dediki şunu başka sinifa verelim dedi herkes güldü alkişladi ağlamamak için kendimi zor tuttum erkeğim bu arada mesela kalem kutumu aliyolardi sakliyolardi çok kötüyüm kimse beni sevmiyor gibi hissediyorum ne olursunuz destek verin ne yapmaliyim tabii ki 1 2 kişi var yalan atmayan arkadaslarim ben oysaki onlara bir şey yapmadim birisi kafama vuruyor diyeri küfür ediyor diğeri eşyamı alıyor yalnız ve dışlanmış hissediyorum yemekhanede bile tek başımayım bazen.
Herkes toplanip beni danışman hocamıza şikayet etti gerçekten çok garip okula daha yeni geldim özellikle kızlar çok tahrik ediyor tepki vermiyorum ama artık dayanamıyorum 7. sinıfım ne olursunuz yardim edin. Okuyanlara teşekkürler.

Hikayenin kalan kısmı bu daha iyi anlarsiniz diye attim yarisi kesilmisti.

Son düzenleme:

Evet abimin LGS'si olduğu için babam özele verme kararı âldi fakat eskiden devleteydim.

Önceden devletteydim

Önceden devletteydim.

Olmayan suclari üzerime yigiyolardi beni sevmiyorlar... Ama onlari tanimiyorum bile okulda yeniyim neden boyle bir şeyler yapmis olabilirler onu da merak ediyorum derste birisi cıkip dediki şunu başka sinifa verelim dedi herkes güldü alkişladi ağlamamak için kendimi zor tuttum erkeğim bu arada mesela kalem kutumu aliyolardi sakliyolardi çok kötüyüm kimse beni sevmiyor gibi hissediyorum ne olursunuz destek verin ne yapmaliyim tabii ki 1 2 kişi var yalan atmayan arkadaslarim ben oysaki onlara bir şey yapmadim birisi kafama vuruyor diyeri küfür ediyor diğeri eşyamı alıyor yalnız ve dışlanmış hissediyorum yemekhanede bile tek başımayım bazen.
Herkes toplanip beni danışman hocamıza şikayet etti gerçekten çok garip okula daha yeni geldim özellikle kızlar çok tahrik ediyor tepki vermiyorum ama artık dayanamıyorum 7. sinıfım ne olursunuz yardim edin. Okuyanlara teşekkürler.

Önce sınıf değiştirmeyi sonra eğer mümkünse başka bir devlet okuluna geçmeyi düşünebilirsin. Böyle Lgs'ye hazırlanamazsın.

Önceden devletteydim

Önceden devletteydim.

Kendilerini güçlü göstermek için seni eziyorlar. Ezdirme kendini diyeceğim ama o iş kolay değil spor yapman, kitap okuyup özgüvenli olman lazım. Kızlar da bu pısırık bizden çekiniyor eğlenelim bari diye yapıyorlar.

Zorba zorbalıktan anlar insan gibi davranırsanız daha çok üstünüze gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı