Okulda yaşanan haksızlıkların karşısında durmak

Umutofficial

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, kesinlikle kendimi savunmuyorum ben de edebiliyorum, ama insanlar küfürsüz yapamıyor mu? Çoğu kişi annesini laflarına meze yapıyor. Annecilik çok yaygın, öğretmenlere hakaret eden,na musuna dahi dil uzatan insanlar var. Daha bugün yaşadım: Öğretmen biraz az sözlü vermiş diye kadına onun bunun çocuğu dedi. Bayağı tartıştım o yüzden, ve bu kişi benim sınıfta yanımda oturan, nispeten en yakın olduğum kişi. Zekası iyi fakat âhlakı ve karakteri beş para etmez. Bunlara karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim? Ben böyle şeylere çok tepki veriyorum, alttan almasaydı vuracaktım bir tane suratına.

"Okul"adı verilen yer zaten bu tarz olayların çok fazla yaşandığı bir ortam.
Yani yapabileceğiniz pek bir şey yok. Öğretmeninize bu durumdan bahsederseniz
"İspiyoncu" olarak görülürsünüz . En iyisi o kişilerle olabildiğince az konuşmaya çalışın.

Anladığım kadarıyla arkadaşınızı haklı görüyorsunuz ama takındığı tavrı "abartılı" buluyorsunuz.
O zaman tavsiyem önce uyar, "Bak dostum benim, bu tür küfürler çok hoşuma gitmiyor" falan de. O zaman git derse ne yapacağın sana kalmış. Ama hala alttan alıyorsa 1 haftalığına küfürsüz iddiasına girebilirsin (Büyük bir iddia yoksa ciddiye almayabilir). Tabi arkadaşlığını bozmak istemiyorsan.

Arkadaşlar merhaba, kesinlikle kendimi savunmuyorum ben de edebiliyorum, ama insanlar küfürsüz yapamıyor mu? Çoğu kişi annesini laflarına meze yapıyor. Annecilik çok yaygın, öğretmenlere hakaret eden,na musuna dahi dil uzatan insanlar var. Daha bugün yaşadım: Öğretmen biraz az sözlü vermiş diye kadına onun bunun çocuğu dedi. Bayağı tartıştım o yüzden, ve bu kişi benim sınıfta yanımda oturan, nispeten en yakın olduğum kişi. Zekası iyi fakat âhlakı ve karakteri beş para etmez. Bunlara karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim? Ben böyle şeylere çok tepki veriyorum, alttan almasaydı vuracaktım bir tane suratına.

Rahatsız olduğunu belirt. Devam ederse o arkadaşınla beraber aynı yerde bulunmamaya çalış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı