Okulda zaman nasıl geçer?

Okulda çok sıkılıyorum. Uyusam hocalar veya arkadaşlarım kaldırıyor. Dersi dinlesem 2 dakika sonra bir daha sıkılıyorum. Derste çek çare konuşmak ama hoca yerimi değiştiriyor. Boş boş oturmaktan başka çare yok mu?
Evde yapacağın şeyleri planla kafanda ve deftere yaz.Rastgele şeylerin hesabını kitabını yap o şekilde geçer

Aşk falan boş işler, bul kendi kafanda bir arkadaş yeterli. Ama yerine olsam okulu boşlamazdım, ileride pişman olabilirsin. Dersi derste dinlemek emin ol çok önemli bir şey.

O zamanlar aklım olsaydı da biraz ders çalışsaydım. Şimdi yine idare et de 9.sınıftan itibaren temelini düzgün atıp düzgün bir üniversiteye git, akademik başarı amacın varsa olmaz senden mutlusu. Sen sadece kendini kandırıyorsun, dersten nasıl nefret ediyorsun ki? Eğlenmek istiyorsun, doğru ama kendini geliştirmen lazım. En azından lise diplomasını alana kadar sabret.

O zamanlar aklım olsaydı da biraz ders çalışsaydım. Şimdi yine idare et de 9.sınıftan itibaren temelini düzgün atıp düzgün bir üniversiteye git, akademik başarı amacın varsa olmaz senden mutlusu. Sen sadece kendini kandırıyorsun, dersten nasıl nefret ediyorsun ki? Eğlenmek istiyorsun, doğru ama kendini geliştirmen lazım. En azından lise diplomasını alana kadar sabret.
Çocuk olmak Türkiye’de zor: normalde okul çok iyi bir yer.

Çocuk olmak Türkiye'de zor: Normalde okul çok iyi bir yer.

Eğitim sistemi ben ortaokuldayken (5-6 yıl önce) çok daha farklı mıydı muamma ama böyle olmadığı(2025) doğrudur. Seni kurtaracak kişi yine kendinsin. Sevebileceğin şekil yok mu? Mesela inkılaptır coğrafyadır bunları YouTube'dan izleyebilirsin animasyonla anlatan hocalar var. Kitap oku, çizgi romandı galiba onlardan oku. Ama dersi şu an asma bence. Okula bir iki gün gitmesen bir şey olmaz ama sürekli yapma bunu. Bunalırsın, gitmezsin. Ailen ne der tabii onu bilmiyorum ama.

Eğitim sistemi ben ortaokuldayken (5-6 yıl önce) çok daha farklı mıydı muamma ama böyle olmadığı(2025) doğrudur. Seni kurtaracak kişi yine kendinsin. Sevebileceğin şekil yok mu? Mesela inkılaptır coğrafyadır bunları YouTube'dan izleyebilirsin animasyonla anlatan hocalar var. Kitap oku, çizgi romandı galiba onlardan oku. Ama dersi şu an asma bence. Okula bir iki gün gitmesen bir şey olmaz ama sürekli yapma bunu. Bunalırsın, gitmezsin. Ailen ne der tabii onu bilmiyorum ama.

Baskıcı aileler, en sevdiğim dersten sınıftaki kekolardan soğumam, 1/2 gün gitmedim diye sanki ileride işsiz kalacağımı sanan annem. Zor.

Baskıcı aileler, en sevdiğim dersten sınıftaki kekolardan soğumam, 1/2 gün gitmedim diye sanki ileride işsiz kalacağımı sanan annem. Zor.

Baskıcı aile Türk halkının kaçınılmaz gerçeği. Ona büyüyene kadar bir şey yapman zor. Dersteki vasıfsızlarla çok muhatap olma, gerekirse arkadaşsız kal. Lisede ve dershanede birkaç tane arkadaşım vardı, vasfı olmayacak, gereksiz insanlarla arayı düzgün tutma. He kavga et, tartış demiyorum sadece merhaba, evet, hayır. Evde ders çalışırım vesaire dersen belki izin verir, zaten yazın son haftalarda gitmezsin en kötü. Sormak istediğin bir soru varsa cevap verebilirim. Ben de belki çok büyük birisi değilimdir ama o sıralardan geçip özleyen birisiyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı