Okulda zorbalık görüyorum

Olayın hala senin kız olman ile ilgisini anlayamadım. Kız olman üste çıkamayacağın anlamına gelmez. Güçlü ve sert görün olabildiği kadar. Sana laf atınca sende onlara laf at altta kalma.

Nedenlerini dedim. Açıklama yaptım keyfimden değil. Elimden geleni de yapacağım.

Müslümanlığa karşı iyi bakıyormuş gibi yaparsın zira günümüzde pazarlayanlar başarılı sizde deneyin bir şey olmaz rehber öğretmen ile konuşun mutlaka.

Ailenden medet umma o halde. Bir çevren olmadığı için bu kadar tepki alıyorsun. Farklı olmaktan, kendi düşüncelerini savunmaktan, hak aramaktan vazgeç. Benim zamanımda böyle yaparak gayet de işler yürütülüyordu. Okul orası, bir şeyler öğrenmek için gidiliyor. Bunun haricinde bir şeyler olmamalı. Arkadaş edinebileceğin elbet birileri vardır, dışlanmış insan kendini soyutlamış insandır bana kalırsa. Bir insanı herkes dışlamaz, en azından 1000 kişi vardır o okulda. Elbet birileri arka çıkmalı. Çekingen biri de değilmişsin, insanlar seni dışlıyorsa sen daha çok diplerine sokul ( O ayvacıdan bahsetmiyorum ) Arkadaş olmak basit bir şey, iki kelam edersiniz arkadaşsınız. İnsanlara kendini açıklama, sadece yanında yürüyecek 4-5 kişi bul. Okula onlarla birlikte git gel. Ailene söylemen durumu kötüleştirir bana kalırsa. Dediğim gibi, en mantıklısı arkadaş. Çocuklar arasındaki sorun çocuklar arasında halledilmeli. Olay ailene giderse, o çocukların da ailesine gider.

Teşekkür ederim. Siz de kendinizi, çok, çok zor olsa da toparlamaya, unutmaya çalışın. Burdan demek kolay biliyorum ama tek diyebileceğim yapabileceğim şey bu. Çünkü tam hayatını ne yaşadıklarınızı bilmiyorum. Geçmişte kalanlar için geleceği çöp etmemek lazım ne kadar içten içe üzülüp hatırlasakta. Hiç bir şey düzelmeyecek unutulmayacak olsa da yaşamak istiyorsak çok hevessiz de olmamalıyız değişiklik yapmak gerekir para bulmak gerekir put gibi eski şeyleri aşırı takmaktansa.
Müslümanlığa karşı iyi bakıyormuş gibi yaparsın zira günümüzde pazarlayanlar başarılı sizde deneyin bir şey olmaz rehber öğretmen ile konuşun mutlaka.
Artık müslüman rolü yapıcam sırf çenelerini kapatsınlar diye. Çünkü tek çarem bu.

İlk önce konuşarak çözmek en mantıklı yol sonra gerekirse şiddet. Onlarla konuşmaya çalış niye böyle yaptıklarını sor. Devam ederlerse ailenden aran iyi olan birisine söyle. Ben böyle durumlarda amcama söylüyorum ve aynı olayı yasasam hepsini dövdürürdüm. Neyse ailenden birini götür onları korkutsun. Anne babanla aran iyi değilse abin erkek kardeşin kuzenin veya amca dayı olabilir.

Bu yaptığı yanlış olur ve münafıklığa girer.

Evet ben de aileme söylememin kötüleştireceğine inanıyorum. Ama herkes beni suçluyor hep engel koyuyorsun hiç bir şey yapmıyorsun,kabul etmiyorsun diyorlar. Ben de keyfimden mi sanki. Her şey aile düzeltmiyor maalesef. Okadar iyi ve anlayışlı bir ailem yok. Elimden geleni yapacağım.

Bu yaptığı yanlış olur ve münafıklığa girer.

Bizim dinimize göre öyle ama başka bir din ya da tercihi seçerse bizim için her türlü aynı sonuca ulaşmış olacak yani bundan kurtulması için tek yol o gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…