Okuldaki derslerin gerekliliği

Bu dediklerini kendin yapabilmek güzel bir şey lakin bazı insanların bu konuya ilgisi olmayabilir. Bu yüzden de öğrenmede zorluk çekebilir veya öğrenmek istemeyebilir.

Bu dediklerini kendin yapabilmek güzel bir şey lakin bazı insanların bu konuya ilgisi olmayabilir. Bu yüzden de öğrenmede zorluk çekebilir veya öğrenmek istemeyebilir.
İlgisi olmayan sözel seçer, eşit ağırlık ve sayısaldaki meslekleri yapmak için bunları bilmek şart.

Tıp, biyomedikal müh gibi biyoloji ile alakalı olan bölümleri okumayacak olan adam YKS de sırf eleme üzerine olduğu için hepsini çalışmak zorunda kalıyor. Elektrik mühendisi olacak adam biyoloji ve sosyal çözmek zorunda. Seçeceğimiz bölümlere göre puanlama yapılmalı kanaatimce. Sayısal, eşit ağırlık gibi kavramlar kalkmalı bölüm seçmek için o bölüme göre olan derslerin puanlaması olmalı. Örneğin tıp seçecek olan kişi sosyal yerine sayısal derslerinin puanına göre girebilmeli. Kısacası TYT yerine sadece AYT gibi bir sınav sistemi olmalı. TYT'de asla işimize yaramayacak olan dersleri çalışmak zorunda olmak çok saçma.

@Acemi Cadı katılıyorum hocam. Mühendis olacak adam biyoloji ne yapsın? Biyoloji okuyacak adam matematik ve fizik ne yapsın? Aha kendimden örnek vereyim, mühendislik okuyorum okuduğum bölümün biyoloji ile alakası sıfır. Ee, niye o kadar bilgiyi ezberlemekle ömrümü tükettim ben? Unuttum gitti işte.

Sosyal, biyoloji ve kimya hiçbir işime yaramayacak benim.

Edebiyat kadar gereksiz bir ders yok. Tamam edebiyat göster eyvallah ama 5 saat ne ya. 2 saat neyinize yetmiyor. Onun dışında 8 saat ders çok fazla, verim alınamıyor. Öğrenciler ilk iki saat uyukluyor, son 3 ders zaten yorgunluk oluyor.

Sosyal, biyoloji ve kimya hiçbir işime yaramayacak benim.
Benim de.
O kadar şairi kitaplarını falan neden ezberliyoruz bilmiyorum. Evet, 8 saat çok fazla. 4 saat ideal, max 6 saat olmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…