Okuldaki tedbirsizlikten Çok sıkıldım

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI A320M-A Pro anakart Sapphire Pulse RX6400 4 GB 64 Bit Ryzen 3 3200G Apacer Panther 2*8GB 3200MHz CL16 DDR4 RAM Seagate Barracuda 1TB HDD James Donkey 240GB SSD ve son olarak Frisby FC-9365G Gaming kasa double Slim ring RGB fan (650W 80+)
Dostlar selam bugün buraya içimi döküp sizden tavsiye almak istiyorum. 8. sınıfın sonuna kadar her dönem takdir alan bir öğrenciydim korona virüs çıkana kadar. Sonra uzaktan eğitim olduğu zaman tembelleştim derslere girmiyordum. Hocalar ders açmıyordu sonra 9. sınıfta not ortalamamı 69 yapıp son anda takdir belgesini kaçırdım.10. sınıfa geçtiğimde ise ilk sınavlardan 6 tane zayıfım var. Geçen hafta perşembe günü matematik, cuma günü sanat tarihi ile İngilizce sınavına girdim. Ben normalde her sınava girerken heyecanlanan biriyimdir matematik sınavında kaldım yapamadım. Ama sanat tarihi ve İngilizce dersini geçtim. Dostlar artık hiçbir şey yapasım gelmiyor geçen ay sınıfça karantinaya girdik sonra tam karantina bitti ilk sınava gireceğiz sınıftan tekrar korona virüs çıktı. Yani 2 kere toplam 20 gün okula gidemedik. Karantina zaten devamsızlıktan sayılmıyor. Dönem başında astım hastası, ortopedik rahatsızlığım olduğu için toplam 13 gün özürlü 5.5 gün özürsüz devamsızlığım var. Moralim bitti artık. Yarın biyoloji sınavım var ve ben nasıl çalışacağımı bilmiyorum, sınavım olduğu için hiç heyecanlanıp ders çalışasım gelmiyor. Bıktım artık birkaç gün önce bakan özer açıklama yapıyor diyor ki okullarımızda hijyen var ama gittiğim okul sınavla alan Anadolu lisesi olmasına rağmen okul o kadar pis ki temizlikçiler hiçbir iş yapmıyor. Lavabolar çok pis dezenfekte resmen çamaşır suyu ve öğretmenler ders anlatırken maske takmıyor sıraların yanından geçiyor. Geçen hafta müzik öğretmenimiz sınıfa gelip çocuklar çok hastayım ama korona değilim emin olun dedi ve 4-5 öğrencinin yanına gidip maske takmadan oturdu. Hoca hastaneye gittiğinde korona virüs çıktı sonra 5 gün yine kapandık çok şükür şu an sınıfta kimsede korona yok ama hoca hala atlatamadı. Şimdi dostlar size soruyorum bizim eğitim bakanımız bizi kandırmış olmuyor mu şu korona virüste en çok etkilenen ben oldum artık gerçekten uzaktan eğitime geçmek istiyorum. Çünkü okulumda önlem yok mesafe zaten yok eğitim sistemi zaten berbat şimdi burada benim ne yapmam lazım bana ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paragrafa bölmeyi bilmiyorum size zahmet bir okuyun lütfen.

Bende tüm derslerden kaldım. Bizim okulda vürüs çıkmıyor fazla ama ben dersleri anlamıyorum. Birde oyun bağımlılığı var ders çalışamıyorum. Yarın Türk Dili Edebiyatı sınavı var. Youtube dan anladığım kadarıyla gireceğim sınava. Bu sistemde herkes zorlanıyor. Türkiye de doğduğuna yazarsın artık.

Bizden bir şey bekleme açıkçası. Çalış demekten başka bir şansım yok.

Bakan olup bakanlıktan anlamayanları öldüresim geliyor bari pandemi bitene kadar sınıfta kalmayı kaldırmaları lazım geçen sene hocalar ders açsa %75 girerdim hocalar ders açmadı giremedim dersi öğrenemedim şimdi yarın sınava gireceğim ve sınavda 9.sınıf ile ilgili sorular var e hoca dersi öğretmedi öğretmediği için öğrenemedim şimdi sınavdan düşük alsam sorumlusu ben miyim eğitim mi?

Yazdıklarını okudum şöyle bir durum var 2 topluluk var biri okulun devam etmemesini ve Online derse geçilmesini istiyor diğer topluluk ise saçma bir şekilde hastalığın ortasında hijyensiz eğitime devam etmek istiyor. Ne yazık ki çoğunluk yüz yüze devam etmek istiyor. Buna rağmen okulları kapatırlarsa durum ziya Selçuk gibi olur çoğunluk istifa etmesini ister. İstifa eder yapılacak tek şey kişisel şekilde sağlığa dikkat etmek ders dışında fazla düşünmemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…