Okullar açılmalı mı?

Biz sınavları olduk, bitti. Sınavı olanlar düşünsün.

Eğitimden geri kalan Çocuklar ne olacak? uzaktan eğitim zaten bişey anlamıyoruz.

Eğitimden geri kalan çocuklar ne olacak? Uzaktan eğitim zaten bir şey anlamıyoruz.

Maalesef haklısın. Eğer sınav yerine telafi amaçlı yüzyüze yaparlarsa bir nebze düzeleceği taraftarıyım. Sonunu kimse kesinleştiremez bu durumda. Bir bakmışız açmadan geri Online eğitime çevirirler.

Valla artık ölsemde umrumda değil bu ülkeden kurtulmak istiyorum 2023 e kadar.

Dostum, öğretmenlerle alıp veremediğin nedir? Bizlere eğitim veren, bir yerlere gelmemizi sağlayan onlar değil mi?
Doğru ama fişi çekip sistem kapandı/attı diyen bazı devlet öğretmenlerine lafım. Özeldekilere bir lafım yok çoğu çalışıp çabalıyor.

Hocam tedbirler alınıp açılması öğrenciler dışında herkes için iyi olur. Öğrenciler de stres olur en fazla, onun dışında açılmalı. Ama sınav olmazsa da olabilir yani sıkıntı değil. Ama cidden kafeler, kırtasiyeler, kantinciler vs. çok zarara girdi bunun yüzünden. Bir sürü insan işinden oldu. Özel okuldaki öğretmenlerin hakkı bile ödenmiyor. Maaşları düzgün ödenmiyor, okuldan dışarı çıkamıyorlar, sigortaları yarım günlük yatıyor. Açılmaması cidden ekonomik olarak çok kötü. Ama aslında en mantıklısı, çalışan insanların üretime devam edip ekonominin batmaması için, üreticilerin iş yerlerinde kalma şartıyla (arkadaşlar cidden en iyi senaryo bu, yoksa ekonomi yerin de altına inecek) tam kapanma uygulayıp günlük bulaş sıfırlanana kadar devam ettirilmesi. Sonra maskeyle tekrar eski hayatımıza dönebiliriz diye düşünüyorum. O sırada zaten aşılar da çoğu kişiye yapılır. Yani tamamen bitirmese bile büyük oranda azaltacaktır virüsün yayılımını. Bence insanların ölümünden önemli değil 1 ay evde oturmak veya iş yerlerinde kalmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…