Okullar neden güvenli değil?

fatihh12

Centipat
Daha fazla  
Okulda sürekli gerginlik çıkaranlar, insanlara rahatsızlık veren zorbalar ve hatta okula bıçak getiren bile gördüm şu ana kadar. Peki neden bunlara sadece disiplin cezası vermekle yetiniliyor? Neden disiplin denilen şeyi ceza olarak akla kazıyorlar da çocuklara ahlaki eğitim önceden verilmiyor?

Aile bir yere kadar, hiçbir aile elbette çocuğum serseri olsun, yanında bıçak taşısın, insanlara zorbalık yapsın istemez. Ama kişi arkadaş edinmeye başlayınca ve eğilimi bu dediğim şeylere yakınsa zaten o şekilde biri oluyor.

Okullar konusuna gelecek olursak neden böyle yerler, çünkü en küçük okulun bile öğrenci sayısı 500 altı değil hocam. Haliyle bu kadar küçük alanda bu kadar insanı bir arada tutmak kolay değil.

Aile bir yere kadar, hiçbir aile elbette çocuğum serseri olsun, yanında bıçak taşısın, insanlara zorbalık yapsın istemez. Ama kişi arkadaş edinmeye başlayınca ve eğilimi bu dediğim şeylere yakınsa zaten o şekilde biri oluyor.

Okullar konusuna gelecek olursak neden böyle yerler, çünkü en küçük okulun bile öğrenci sayısı 500 altı değil hocam. Haliyle bu kadar küçük alanda bu kadar insanı bir arada tutmak kolay değil.
Okulda çocuğun tekine bıçak çekiyorlar, bıçak çeken okuldan atılmıyor. Anlattığım şey 500 kişiyi aynı yerde bulundurmanın güç olması değil. Cezaların hafif kaldığını vurgulamak istedim ve haklısınız okul aileden sonra her türlü eğitimi verecek yerdir ki bizim okulda bu saçma tiplere ses bile çıkarılmıyor.

Okulda çocuğun tekine bıçak çekiyorlar, bıçak çeken okuldan atılmıyor. Anlattığım şey 500 kişiyi aynı yerde bulundurmanın güç olması değil. Cezaların hafif kaldığını vurgulamak istedim.

Olayı küçük tutmuşlar hocam, aslında savcılığa verseler o çocuğu okulda barındırmazlar. Karşı tarafın ailesi nasıl karşı çıkmamış bu duruma anlamadım orasını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı