Okullardaki not sistemi saçmalık mı?

Hocam asıl sorun bu işte. Neden zaten unutacağım ve hayatımız boyunca kullanmayacağımız konuları öğrenip, boşuna saçma notlar alıp moralimizi bozuyoruz?
Moralini bozmayacaksın işte. Sana ilerde hiçbir katkısı olmayacak bir şey. Lisede matematikten 02 alıp şu anda çok başarılı bir developer olarak çalışan dolu kişi var, tanıdıklarım da var. Çok kafana takma yani, 5 yıl sonra o notu hatırlamayacaksın bile. :)

Moralini bozmayacaksın işte. Sana ilerde hiçbir katkısı olmayacak bir şey. Lisede matematikten 02 alıp şu anda çok başarılı bir developer olarak çalışan dolu kişi var, tanıdıklarım da var. Çok kafana takma yani, 5 yıl sonra o notu hatırlamayacaksın bile. :)
Umarım dedikleriniz gerçek olur. Ortaokulda, okulun son günü, Türkçe hocamız birkaç cümle söylemişti bize:

"Çocuklar, önemli aldığınız notlar değil, önemli olan hayat başarınız. İster birkaç rakamlı sayı, ister çift sayılı, hiç fark etmez. Emin olun, canınızı sıkmak için en saçma şey, notlarınızdır." demişti.

Sadece not sistemi değil, direkt eğitim sistemi saçmalıktan ibaret.

Matematikten 2 alman OBP'ni etkiler. OBP ise doğrudan üniversite sınavında yapacağın sonucu etkiler, düşürür veya yükseltebilir. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Sizin arkadaşa önerdiğiniz yöntem çok daha kötü sonuçlara yol açacaktır çünkü resmen, "Kafana takma, matematikten 2 alsan bile büyük yerlere gelebilirsin." diyorsunuz ki arkadaş sizin dedikleriniz uygulayıp 0 stres 0 ders çalışma ile sınavlarına girip düşük notlar alırsa ne developer'ı, sınıfta falan kalır, mezun bile olamaz. Stresin fazlası ve azı kötüdür, orta yolu bulmak gerek.

Ne yapalım şimdi, öğrenciyi neye göre değerlendirelim? Ona bakarsan 20 puan alan adam da derse katılır 100 puan alan adam da. Sizin derste öğrendiklerinizden başka bir şey sorulmuyor zaten. Ek olarak, atıyorum 70 aldınız derse katılımla yine iyi puan alırsınız. Moralinizi bozmayın ikinci sınavlar da düzeltirsiniz. Sorun ders notlarında değil sorun konuların yoğunluğunda.

@480853 lisede 02 aldı diye işe almayan bir şirket bu güne kadar görmedim. Görürsem yazarım buraya. :)
Umarım dedikleriniz gerçek olur. Ortaokulda, okulun son günü, Türkçe hocamız birkaç cümle söylemişti bize:

"Çocuklar, önemli aldığınız notlar değil, önemli olan hayat başarınız. İster birkaç rakamlı sayı, ister çift sayılı, hiç fark etmez. Emin olun, canınızı sıkmak için en saçma şey, notlarınızdır." demişti.
Sal baştan salmamak kaydıyla ortalama şekilde notlar almanız size yeter. Üniversite sınavında ülkenin yarısı barajı geçemiyor. Ortalama bir şekilde bile üniversite sınavına girsen milyonlarca kişiyi geçiyorsun zaten. Her zaman en iyisi olamazsın, bazen ortalama olmak insana bir şeyler katar. Moralini bozma yani, aldığın not düşük bir not değil.

Ne yapalım şimdi, öğrenciyi neye göre değerlendirelim? Ona bakarsan 20 puan alan adam da derse katılır 100 puan alan adam da. Sizin derste öğrendiklerinizden başka bir şey sorulmuyor zaten. Ek olarak, atıyorum 70 aldınız derse katılımla yine iyi puan alırsınız. Moralinizi bozmayın ikinci sınavlar da düzeltirsiniz. Sorun ders notlarında değil sorun konuların yoğunluğunda.
Aynen hocam. 3-4 saat biyoloji çalışayım, hoca gidip kuyunun en dibinden bulduğu soruyu sorsun. Eğitim sistemi baştan başa saçmalık.

Son düzenleme:
@480853 lisede 02 aldı diye işe almayan bir şirket bu güne kadar görmedim. Görürsem yazarım buraya. :)

Sal baştan salmamak kaydıyla ortalama şekilde notlar almanız size yeter. Üniversite sınavında ülkenin yarısı barajı geçemiyor. Ortalama bir şekilde bile üniversite sınavına girsen milyonlarca kişiyi geçiyorsun zaten. Her zaman en iyisi olamazsın, bazen ortalama olmak insana bir şeyler katar. Moralini bozma yani, aldığın not düşük bir not değil.
Hocam halen anlamıyorsunuz. İyi yerlere gelebilmesi için iyi bir üniversite sonucu elde etmesi ve iyi bir üniversiteye gitmesi lazım. Diğer türlü kendini tamamen şans faktörüne bırakıyor ki, 0 çaba ile iyi bir meslek elde etmesi çok düşük ihtimal. Evet, matematikten 2 aldı diye direkt olarak meslek hayatında hiç bir sorun yaşamayacaktır ancak kötü bir üniversiteye gitmesi ve kötü bir üniversiteden eğitim almak zorunda kalması onun meslek hayatını çokça etkileyecektir ki iyi bir üniversiteye gitmekte OBP'nin önemli etkisi var. Yani biraz mantık yürütseniz zaten söylediklerinizin çok saçma olduğunu anlayacaksınız.

Arkadaş şimdi Biyoloji dersinin sonucu açıklanmış. 85 beklerken 70 almışım. Akşam oyun oynarım, keyfim yerine gelir diyordum. Sinirim bozuldu, keyfim bozuldu. Ya neden bu okul notlarına bu kadar önem veriliyor? Düşük alınca sorumluluğa girme, yok o, yok bu. Arkadaş bu ne saçma sistem ya? Neden notlara bu kadar önem veriliyor?

Yani şimdi benim Biyoloji kalitem notuma göre mi? Açık söylemek gerekirse, ben, bir öğrencinin nota göre yargılanması ve öğrencinin psikolojisinin bozulmasına karşıyım. Neden notla değerlendirip psikolojiyi bozuyoruz ki? Tamam eyvallah not vermek istiyorsun, o zaman derse katılıma göre not ver. Biyoloji sınavım güzel geçmişti. Nasıl böyle not aldım, anlamadım. Okuldan mutlu mutlu döndüm, son gün diye. Keyfim bozuldu.

Sizce not sistemi saçmalık mı?
Bende matematikten 90-100 beklerken 64 aldım , ilk başlarda baya dağılmıştım ama şimdi normale döndüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı