Okullardaki not sistemi saçmalık mı?

Hocam halen anlamıyorsunuz. İyi yerlere gelebilmesi için iyi bir üniversite sonucu elde etmesi ve iyi bir üniversiteye gitmesi lazım. Diğer türlü kendini tamamen şans faktörüne bırakıyor ki, 0 çaba ile iyi bir meslek elde etmesi çok düşük ihtimal. Evet, matematikten 2 aldı diye direkt olarak meslek hayatında hiç bir sorun yaşamayacaktır ancak kötü bir üniversiteye gitmesi ve kötü bir üniversiteden eğitim almak zorunda kalması onun meslek hayatını çokça etkileyecektir ki iyi bir üniversiteye gitmekte OBP'nin önemli etkisi var. Yani biraz mantık yürütseniz zaten söylediklerinizin çok saçma olduğunu anlayacaksınız.
02 alan birisini anlatıyorum, konu sahibi 70 almış. Buna göre kıyas yaparsan aslında bir sorun olmadığını görürsün. Ayrıca üniversite sınavında OBP seni iyi bir derece yaptıktan sonra öne geçirir. 500K'da olduktan sonra OBP isterse 100 olsun ne değiştireceksin?

02 alan birisini anlatıyorum, konu sahibi 70 almış. Buna göre kıyas yaparsan aslında bir sorun olmadığını görürsün. Ayrıca üniversite sınavında OBP seni iyi bir derece yaptıktan sonra öne geçirir. 500K'da olduktan sonra OBP isterse 100 olsun ne değiştireceksin?
Halen anlamıyorsunuz. Sanırım verdiğiniz örnekle OBP'nin düşük sıralamalarda etki etmediğini söylüyorsunuz ki, böyle bir şey yok. OBP sıralama fark etmeksizin her türlü etki eder. 500K'da zaten iyi bir üniversite yok, OBP istediği kadar onu ileri atsın gene iyi bir üniversiteye gidemeyecek, yani üniversite okumasının bir anlamı yok zaten o sıralama civarlarında. Ancak 99 OBP'de bile ilk 1-2bin de geriye attığını düşünürsek, büyük yerler (ilk 50k olabilir) hedefleyen kişiler için OBP çok önemli.

@480853 ilk 50K içindeki sıralamada OBP iş görür. Ben sana diyorum ki OBP düşük olsa dahi sen iyi derece yaparsan her türlü iyi bir üniversiteye yerleşirsin. Para karşılığı not yükselten okullar olduğu sürece senin başarın daha ön planda oluyor. :)

Okulun kendisi saçmalık bende 5 aldım matematikten umursamıyorum.
Okula adapte olmakta sıkıntı yaşıyorsanız açık öğretime falan geçin, kodlama gibi belki ilginizi çekecek farklı alanlar vardır ve bunlarla uğraşın. Dersleri umursamıyorsanız neden okula günde 8 saat gidiyorsunuz anlamıyorum, kendinize işkence yapmanızın bir anlamı yok.

Okula adapte olmakta sıkıntı yaşıyorsanız açık öğretime falan geçin, kodlama gibi belki ilginizi çekecek farklı alanlar vardır ve bunlarla uğraşın. Dersleri umursamıyorsanız neden okula günde 8 saat gidiyorsunuz anlamıyorum, kendinize işkence yapmanızın bir anlamı yok.

İmkan olsa geçicrm bu arada beni göz ardı etmiştiniz bu cevabı vermeniz ilginç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı