Okulu bırakıp bir işte çalışmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan mou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 85
  • Görüntüleme 1.077
Aynen iyi okul gereksiz.
Çalışmaya hazır olduğundan emin misin? Okul gibi hafif bir şeyden iş temposuna geçince garip hissedebilirsin,kendimden biliyorum. Ama liseyi en azından açıktan bitir bence elinde lise diploman olsun.Lise diploması olmayanı kasiyer bile yapmıyorlar.

MESEM'e geçip gelişmek istediğin bölümden ilerle boştan yere okulu bırakırsanız doğru düzgün hiçbir yere almazlar bu yaşta.

Çalışmaya hazır olduğundan emin misin? Okul gibi hafif bir şeyden iş temposuna geçince garip hissedebilirsin,kendimden biliyorum. Ama liseyi en azından açıktan bitir bence elinde lise diploman olsun.Lise diploması olmayanı kasiyer bile yapmıyorlar.
Liseyi açıktan bitebilirim ve bir iştede çalışmış olurum. Ama annem ikna olmaz.

Aileler çocuklarını hep başarılı görmek istiyorlar sorun bu. Meslek lisesini beğenmezler ama çocukta kafa varsa o meslek lisesinden mühendisliği de kazanır, yeter ki istesin. Aileler çocuklarına güvenmek yerine en iyi kararları kendilerinin verdiğini düşünüp çocuklara o kararları dayatırlar. 18'in altında olduğun sürece de yapabileceğin pek bir şey yok. Konuşmana rağmen anlamıyorsa sınav sonuçlarını gördüğünde anlar. Sana olacakları söyleyeyim. Sınavlardan çakarsan seni sürünme diye mecburen meslek lisesine göndermeye ikna olacak. En fazla burnun sürtsün diye bir süre çalış der sonra da "Tamam meslek lisesine git en azından bari"ye döner olay. Ama öyle ya da böyle bir şekilde herhangi bir liseyi bitir. Hiçbir şey yapamıyorsan açıktan bitir.

Dostum sana tavsiyem şu olacaktır açık liseye geç çalış bir yandan'da sonrasında 18 yaşına geldiğinde yurt dışı ülkelerinden(ABD, Kanada, İrlanda, İngiltere)gibi ülkelerde üniversite oku sevdiğin alandan git.

Konuştum zaten ama beni dinlemiyor.
Gerekirse tartış, bağır reis hayatının devamı söz konusu. Zaten büyük ihtimalle dinlememesinin sebebi küçükken annenin her dediğini yaptığın için seni ciddiye almıyorlar, fikrini umursamıyorlar. Böyle hayat devam etmez.

Liseyi açıktan bitebilirim ve bir iştede çalışmış olurum. Ama annem ikna olmaz.
Vallahi gelecek senin geleceğin,karar senin.Ailene bunu kabul ettirmen lazım.Onlar da senin iyiliğini istedikleri için zorluyorlar kendilerince ama tabi onlarla sen aynı kafada olmayabilirsin.Al anneni karşına açık açık konuş biraz da hoşuna gidecek bir şeyler söyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı