Okulu bırakıp bir işte çalışmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan mou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 85
  • Görüntüleme 1.077
Okulu sevmiyor ama yine de pişman olur bence. İş hayatı zor cidden. Okulda dersi dinlemek istemesen uyursun sıranda, tatillerde dinlenirsin ama bir işte çalışırken öyle değil istesende istemesende o işi yapmak zorundasın. Ve genellikle resmi olmayan yerlerde tatil olmaz, olsa bile maaşından keserler.
Şu an çalıştığım fabrika ayda 3 bin tl migros kartına para yüklüyor ve işe sadece 2.5 saat devamsızlık yaparsan o 3 bin tl yi bile vermiyor. Uzun lafın kısası okulda kitap okumaya benzemiyor. Bir de o okumadım pişmanlığı içinde kalırsa hep daha çok yorar.

Yapmak istediğin işte çalışan kişilere danış işte gençliğinde ne düşünüyordun şuan ne düşünüyorsun farklı farklı genç yaşlı kişilere sor fikrin değişebilir belki.
Kurye olmak istiyorum kuryeler sordum okumak istemiyorsan kurye ol dediler. Ehliyeti alınca dominosto çalış 18 oluncada trendyola geç dediler.

Şu an çalıştığım fabrika ayda 3 bin tl migros kartına para yüklüyor ve işe sadece 2.5 saat devamsızlık yaparsan o 3 bin tl yi bile vermiyor. Uzun lafın kısası okulda kitap okumaya benzemiyor. Bir de o okumadım pişmanlığı içinde kalırsa hep daha çok yorar.
Kurye olmak istiyorum kuryelik ne kadar çalışırsan o kadar iyi kazandıran meslek hatta çoğu kurye pilotlardan bile çok maaş alıyor sordum onlara.

Kurye olmak istiyorum kuryeler sordum okumak istemiyorsan kurye ol dediler. Ehliyeti alınca dominosto çalış 18 oluncada trendyola geç dediler.
İleride aile kurmayı düşünüyor musun?

Üniversiteye gidip bir iş kazansamda aynısı olacak.

Kardeşim lise/üni gibi bir yerde daraldığını söylüyosun, iş hayatı ondan misli ile katı. Sanayi diyorsun; soruyu yapamadığında otur diyen öğretmenin gibi ustan sana davranmaz. Müşterinin önünde belki yemediğin küfürü mobbingi yersin. Bundan önce çalıştın mı bilmiyorum ama çalışsaydın bahsettiğim şeyi anlardın bence. Ben babamın yanında çalışmama rağmen okula dört sarıldım tatil bitince.

İleride aile kurmayı düşünüyor musun?
Hayır hiçbir zaman evlenmek istemedim evlenmekten hep nefret ettim.

Kardeşim lise/üni gibi bir yerde daraldığını söylüyosun, iş hayatı ondan misli ile katı. Sanayi diyorsun; soruyu yapamadığında otur diyen öğretmenin gibi ustan sana davranmaz. Müşterinin önünde belki yemediğin küfürü mobbingi yersin. Bundan önce çalıştın mı bilmiyorum ama çalışsaydın bahsettiğim şeyi anlardın bence. Ben babamın yanında çalışmama rağmen okula dört sarıldım tatil bitince.
Aile tanıdığında çalışacam bana vurursa sıkıntı çıkarır ailem.

Kurye olmak istiyorum kuryelik ne kadar çalışırsan o kadar iyi kazandıran meslek hatta çoğu kurye pilotlardan bile çok maaş alıyor sordum onlara.
Dostum o pilot kadar kazanan kuryelere bir de sor bakalım hayattan ne kadar bunalmış. O kadar para kazanan kurye günde 12-16 saat çalışıyor, akşam eve gidip 4-5 saat uyku uyuyor.

Bence senin gibi önce bir iş hayatını görmeli. Oradaki şartları ve sertliği görmeli ki kararını daha iyi versin.

Dostum o pilot kadar kazanan kuryelere bir de sor bakalım hayattan ne kadar bunalmış. O kadar para kazanan kurye günde 12-16 saat çalışıyor, akşam eve gidip 4-5 saat uyku uyuyor.
Aynen öyle,ne kadar para kazanırsan kazan gecen yok gündüzün yok.Ayda 200 kazanıp kendime zaman ayıramamaktansa 100 kazanıp sosyal vaktim olmasını tercih ederdim.Kıl müşterisi var kışı var yazı var hepsi ayrı dert.Oku kardeşim oku.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı