Okulu bırakmak istiyorum

Hayat standartlarını düşürmek derken?
Bir meslek lisesinden mezun olarak çalışacağı işte ve o işten kazanacağı parayla mutlu olabilecek mi?

Hadi diyelim oldu, iyi bir üniversitede günümüzde geçerliliği olan bir bölümden mezun olduğu bir senaryo ile karşılaştırabilir miyiz?

Direkt okulu bırakmayı düşünüyor sence 4 sene açıkta ders çalışabileceğini düşünüyor musun?
Eğer azimliyse çalışır. Çalışamam diyorsa da geçmesin açığa.

Açıkta Online'dan girip bitirir yani pek de zor değil daha ortaokulda okulu bırakmak isteyen biri lisede açıktan çok rahatça Online girer bitirir yani çalışmaz.
Komiksiniz.

Bu herife anası babası mı bakacak ömrünün sonuna kadar? Amacı diploma alıp zorunlu eğitimi tamamlamak mı, yoksa kendini tatmin edecek bir yaşantıya erişmek için YKS'de iyi bir puan elde etmek mi?

Lise de evine en yakın okula gitmeye bak tek tavsiyem o sonra istersen gidersin işe girersin o sana kalmış ailen ne der bilmem meslek lisesine gider misin bilmem ama özel hoca dershane falan bunlar masraf ve ailen bunları sana sunmuş daha yaşın da küçük olur böyle düşünceler tatilde kafanı toplarsın.

Açığa geç diyenler ne düşünüyor bilmiyorum konuları bu çocuk nasıl kendi kendine yapacak o stres psikoloji daha kötü ayrıca lise hayatını çöpe atacak sosyalleşmesi sıkıntı olacak vb...

Vallaha kardeşim benim sana tavsiyem üniversite oku bitir. Bak hiçbir şey olamasan bile okuyup bitir eğlen yaşa gençliğini. Ben berber çırağı olur sonra dükkan açarım vs tarzı şeyler varsa yine önermem sana kalmış. Tamamen ne yapacağına bağlı yine de oku benim gibi pişman olma lise bitirdim keşke geçseydim yaşasaydım diyorum.

Kendim için söyleyeyim 10.sınıfım ve evimden 50 otobüsle 50 dk lık mesafede köy de ki bir fen lisesindeyim çoğunlukla ayakta gidip geliyorum servisler 1.5k mecburum çok istediğimden değil bu ülke de adamakıllı kaliteli bir hayat istiyorsak katlanacaz yapacak bir şey yok.

onu söylüyoruz
siz komiksiniz çalışmak okumak istemeyen birine zorla dersmi çalıştıracaksın ayrıca isterse sonra çalışır açığa geçer yada geçmez.

Niye dershane ve özel hocaya gidiyorsun? Derslerin ne durumda? Ailene izah et. Benim bu eğitimde en saçma bulduğum şey okuldan sonra bir de dershaneye gitmek.

En azından liseyi bitirin. Hadi geçtim bence herkesin Üniversite okuması lazım. İnsan tanıyorsun, hayata daha iyi hazırlıyorsun kendini. Su arıtma bölümüne gitsen yine iyi.

Meslek lisesine git orada iş öğren sonra hem maddi durumun iyi olur hem de ülkene bir faydan olur. Söylemekten yoruldum ama akademiyi sevmeyen çocukların bırak üniversiteyi lise okuması bile yanlış da politikacılarımız oy alacağım diye eğitimin içine etti. Bu dediğim tüm partiler için geçerli.

Bu arada günde 3 konu bitirmek büyük bir iş değil. Hey gidi biz tüm konuları sınav akşamı bitirirdik. Sanırım akademik yeteneğiniz düşük. Yeteneğiniz olan bir alana gitmenizi öneririm.

Okul bir ögrenci kaybetti ama sanayi bir çırak kazandi.

Liseye bir geç olmazsa açıktan okursun liseyi. Çok yanlış bir karar.

Açık her türlü daha iyi. Hatta en iyisi meslek lisesi. Düşük puanla iyi üniversitede mühendislik okuyabiliyorsun.(MTOK)
Hocam selamlar. Meslek açık lisesinden M.T.O.K bölümlere girebiliyormuyuz? Bir bilginiz varmı?

Bence bırakma. Derslerin kötü olabilir. Zamanla çalışıp düzeltebilirsin. 9. sınıf Bir arkadaşım geçen günlerde okulu bıraktı ve çok pişman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…