Okulu bırakmak istiyorum

• Konuyu başlatan Luvyan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 15.295
Bir meslek lisesinden mezun olarak çalışacağı işte ve o işten kazanacağı parayla mutlu olabilecek mi?

Hadi diyelim oldu, iyi bir üniversitede günümüzde geçerliliği olan bir bölümden mezun olduğu bir senaryo ile karşılaştırabilir miyiz?

Eğer azimliyse çalışır. Çalışamam diyorsa da geçmesin açığa.

Komiksiniz.

Bu herife anası babası mı bakacak ömrünün sonuna kadar? Amacı diploma alıp zorunlu eğitimi tamamlamak mı, yoksa kendini tatmin edecek bir yaşantıya erişmek için YKS'de iyi bir puan elde etmek mi?
Burada, arkadaşın kişiliği önemli ama konu sahibinin yazdıklarının mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bakarsınız, benden bir şey olmaz, ben okumam, o zaman yapılacak en iyi şey, çıraklık, meslek lisesine gidip meslek öğrenmektir. Altın bir bilezik yani. Eğer işini iyi yaparsa, alacağı para gayet tatmin eder, sanayide de az para yok. Zaten insan işini iyi yapıyorsa ve emeği varsa o onu bir yere kadar tatmin ediyor bence. Yani, kimi insana kitabı iteleseniz girmez. Ille de okumak, mantıksız. Ama bu dediklerim konu sahibi için geçerli değil. Ergen, 2 dakikalık hevesle yazmıştır. Sözlerim yanlış anlaşılmasın.

Ortaokulu bitirdikten sonra iki seçeneğin var. Okulu açıktan okuyabilirsin ya da normal okuyabilirsin. Olmazsa en kötü çalışıp çıraklık yapabilirsiniz, bitirdiğinizde diploma alırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı