Okulumda Bilişim Dersinde Yanlış Bilgi Öğretiyorlar

Makaleler
11
Yer
Denizli
Daha fazla  
Bugün ilk dersimizi gördük. Hocamız MEB'in sitesinden modüller indirdi, ve dersi bizi oradan anlatıyordu. Herkes iştahla dinlerken ben gariplik olduğunu anladım. Bir kere bilgiler çok eski. Ekran kartı olarak yeni yeni AGP'yi tanıtıyor. Ne MEB'deki yönerge düzgün nede hocanın anlatışı. BIOS çipine bu güney köprüsü dedi. BIOS pilini çıkarırsanız her şeyi sıfırlamış olursunuz dedi, hocam sadece pili çıkarmak yetmiyor sonuçta veriler çip'de kayıtlı kalıyor dedim. Evet tabi bende onu dedim dedi. Kısacası hocada birşey bilmiyor bize anlatmaya çalışıyor. Ben bu durumun önüne nasıl geçebilirim? Sınıftaki kimsede inanmadı bana ''Sen hocadan daha mı iyi bileceksin?'' diyorlar. Mesela bu bir örnek:

i7 çekirdekli işlemci varmış. i7 olunca işlemcinin 7 çekirdekli olacağını sanıyorlar. Ayrıca bu anakart i7 ile uyumluysa neden ramler DDR? Anakart çok eski ama i7 destekliyormuş.

Ve aklıma gelmişken söyliyeyim hoca sınıfa 2 tane anakart getirdi anakartın üzerindeki yazıları okuyarak anlatıyordu sınıfa. Bir anakartta DDR yazıyormuş ki, ''Bu anakartta DDR ram yuvaları var'' dedi. O anakartta pek çaktırmadı bilmediğini ama, diğer anakarta geldiğinde anakartın üzerinde Dım A1, Dım B2 yazıdığı için aynen şu kelimeyi söyledi. ''Mesela bu anakart DDR değilmiş, Dım özelliğine sahip bir anakartmış'' dedi. Şaka gibi ders anlatıyorlar, tek inanmayan benim. Hocayla konuşsam beni anlayışla karşılar mı acaba?

DIM değillermiş onlar. Öğretmenin yanına git ve bir bilgisayardan Technopat'ın incelemeleri ve sistem toplama videolarını izlemesini öner. Eminim faydalı olacaktır.

Aynen aynen. Ben bilişim dalını seçtiğim zaman bu hocadan mı eğitim göreceğim diye yanıyorum şuan. Sınıfı ben ayakta tutuyorum diyebilirim. Ben cevap vermesem kimse cevap vermeyecek. Ana donanımlarını sayın diyor. İşlemci, anakart, RAM diye başlıyorum. Durdurdu beni klavye, kasa, monitör, fare dedi. Bugünkü derste aynı başlık altında bunları tanıttı.

Zıt gittinizmi bu egocu amcalar, her türlü zorluğu çıkarırlar önünüze. Eğitim eğitim değil, hoca hoca değil. Elbette içlerinde görevini en iyi şekilde yapmaya çalışanlarda var, fakat sayıları gerçekten çok az.

Bu eğitim sistemi böyle olduğu sürece biz ülke olarak ne gelişir, ne de bir rütbe atlayabiliriz! Hocalar desen ayrı kafa da, biz deseniz hocaların yanlışlarını bulup düzeltmede. Tabi bazı EGO tatmini olan arkadaşlar ''Sen nereden bileceksin'' diyenleri de unutmamak lazım! Biz böyle olduğumuz sürece bu ülke sittiğin sene kalkınamaz!

Bizim okulumuzda da bu durum böyle. Topladığım 800 TL'lik APU sistemi beğenmeyip "İçine i7 ve 16 GB ram koysaydın daha iyi olurdu. AMD kötü. İntel daha iyi..." Diyen bir öğretmenimiz var. Kafayı giyilebilir teknolojilerle bozmuş zaten. Hatta hoca yüzünden tüm okulun kafasına "Windows 8 bilgisayar için değil, tablet ve telefonlar için yapıldı. Bu yüzden bilgisayarda indirilmemeli." olarak kazındı. Sınıfta oyun oynamak için Casper alacak olan arkadaşımı kurtarmak için her şeyi yaptım. Daha neler anlatılır neler...

Her yerde durum aynı değil bunun nedeni öğretmenlerin teknolojiyi takip etmemeleri. Benim 10. sınıf bilişim öğretmenim teknoseyir takipçisiydi. Verdiği bilgiler gayet günceldi tabi technopatlara yetişemez. Hatta bizim fikirlerimize de taktir ettikleri oluyor.
Sizin modüller biraz eski galiba bizim modüller günceldi en azından.
Şimdi baktım da modüllere hayırseverin biri el atmış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…