Okulun boş gelmesi ve gitmek istememek

Baştan başa kısmı maalesef doğru değil.
Bilginin öğretilme şekli yanlış, bilgilerin kendisi değil.
E bilgilerin kendisi zaten yanlış değil, öğretim ve bilgi kabalığının olması, gereksiz bilgilerin olması yanlış? Baştan başa yanlış dendiğinde bilgilerin de mi yanlış olduğunu anlıyorsun?

Haluk Tatar'ın kim olduğunu biliyorum, bir problem yok.

Benim demek istediğim şey dönemin insanlarının fikirleri şimdilik kabul görebilir ama gelecekte ne olacağını bilemezsiniz.

Örnek vermek gerekirse; Newton'un evrensel kütle çekim yasasının aslında tamamen evrensel olmadığı, uzay - zaman kısmında belirli değişikliklere uygulandığı kanıtlandı.

Newton'un zamanında bu yasa tamamen doğru görülürken, Albert Einstein'ın genel görelilik teorisi ile çürütülmüştür.

Dediğim gibi. Bilginin öğretilme ve sorulma biçimi çok saçma.
Ben kendim, İngilizce matematik bölümü okumaktayım.
Şu andan itibaren kalkülüs 1'i öğrenmeye başladım. Emin olun ki TYT, AYT veya ÖSYM'nin yaptığı hiçbir sınavda sorular bu tarz çıkmıyor.

@Gofret1923 Sorun şu: Ya gereksiz detay, doğru bilgi yanlış anlatım, yanlış bilgi doğru anlatım.

Bu 3 sorun kalksa sistem düzelir.

Ayrıca öğrencilere spor, yazılım gibi konular içinde destek verilmelidir.
Bakın spor yapıyorum devlet 1 gram destek vermiyor ne yapmak istiyorsak kendi cebimizden sonra gelip "başarı elde etsene" diyorlar.

Zaten bu ülke içinde durmayı düşünmüyorum artık ya mücadele ederim ya giderim çok kararsız olsam bile bu konuya olan tutumun değişiyor git gide.

Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.

Bir müfredata baştan başa yanlış demek; verilen bilgilerin, konulara ayırılacak olan sürenin ve bunun uygulanma şeklinin tamamen yanlış ve eksik olduğunu söylemek demektir.

Cümlenin doğrusu; Ben, Türkiye'de kullanılan müfredatın eksik ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. Akabinde eksik olan kısım belirtilir ve kullanıcı bilgilendirilir.
Bu konuda hak veriyorum, ülkemizin eğitime ayırdığı bütçe maalesef yetersiz.

okula sadece okula gitmek için gidiyorum öğrenim 0 zevk 0 sıkıcılık 10 sadece arkadaşlarımla eğleniyorum dersler gram eğlendirmiyor
örnek olarak matematik sınavına hiç çalışmadan girdim 5 aldım demek ki neymiş derslerden dinlediğinle yapamıyomuşsun kendin çalışman lazım kendim çalışıcaksam niye okula gerek duyuyim ki yanlış mıyım

Günaydın.
Okullar ilkokul hariç boştur TC okulları.
İnsana faydası sadece kendisi ve anne babasıdır.

Son düzenleme:
Açık liseye geçebilirsiniz isterseniz ben öyle yapmıştım yazılıma odaklanmak için.

Okulda öğrendiklerimiz hayatta karşımıza çıksa bir şey demem, ama hayatımızda bir kere bile çıkmayacak konuları öğrenmemiz benim sinirimi bozuyor.
Bunlar zaten karşına çıkacak diye değil, kurulu düzenin sıradan bir kölesi olmak yerine nitelikli bir köle olman için var. Derslerin iyi olursa iyi bir üniversite okuyup nitelikli bir köle veya memur olursun.

Başarısız insanlar ağlayışını izlemek çok zevkli. Hep bir bahaneniz var zaten."sistem kötü moruk".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…