Okuma hızı nasıl arttırılır?

sares111

Decapat
3 ay önce okuma hızım dakikada 480 kelimeydi. Her gün 1 adet kitap bitirerek bunu 600'lere çekmiş bulunmaktayım. Bunu 2000'lere çekmek mümkün müdür?
O zaman ne yapmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bilmiyorum ama ben 600'lere çıkmana hayret ettim. Sırrını açıklar mısın?

Çok geç cevap verdiğim için özür dilerim çünkü bildirim gelmedi açıklayayım ben şöyle düşünüyorum çok fazla kitap okuyunca beynimiz artık o kelimeleri kavrıyor ve gördüğü an okumadan orayı kendisi tamamlıyor bende bu sayede hızlı okuyabiliyorum bir yere bakıyorum ve beynim gerisini tamamlıyor böylece 6-7 kelime atlayarak okuyabiliyorum

3 ay önce okuma hızım dakikada 480 kelimeydi. Her gün 1 adet kitap bitirerek bunu 600'lere çekmiş bulunmaktayım. Bunu 2000'lere çekmek mümkün müdür?
O zaman ne yapmam lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu deniyorsan yanlış yoldasın haberin olsun da.

O zaman ne yapmam lazım.
O hızla okuduğun kitapların özetlerini çıkarabiliyor musun bak bakayım ben sanmıyorum yapabileceğini. Hızlı okumaya değil de anlayarak okumaya çalış.

Adil Maviş'in Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri isimli bir kitabı var. Eğer azimli olursanız teknikleri uygularken, bir katkısı oluyor. Kitaptan çok faydalandım, tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı