Okumak her şey midir?

Ülkenin durumu ortada. Saçma olan ne tam olarak? Ülkenin genç nüfusunun çoğu serseri keko dolu. 70-80 yaşında adamlar çocuklarını okutmak için çöp topluyor. Dünyadan haberiniz yok.
Su ve su ürünleri okuyan birisi ile yazılım mühendisliği okuyan birisinin işsiz kalma imkanı aynı mı? Dünyadan haberin yok diyorsun, okuduğunu anlayamıyorsun. :D Sana ülkenin durumu ile ilgili bir yorum yapmadım. Sırf üniversite okumak için okuyan kişiler hakkında bir yorum yaptım.

Su ve su ürünleri okuyan birisi ile yazılım mühendisliği okuyan birisinin işsiz kalma imkanı aynı mı? Dünyadan haberin yok diyorsun, okuduğunu anlayamıyorsun. :D
Bütün Türkiye yazılım mı okuyor? A101 Migros şok gibi yerlere git bakalım 25 yaş üstü birini bulabiliyor musun. Konunun olayı bu değil ama taktın kasiyer olayına.

Su ve su ürünleri okuyan birisi ile yazılım mühendisliği okuyan birisinin işsiz kalma imkanı aynı mı? Dünyadan haberin yok diyorsun, okuduğunu anlayamıyorsun. :D sana ülkenin durumu ile ilgili bir yorum yapmadım. Sırf üniversite okumak için okuyan kişiler hakkında bir yorum yaptım.

En azından üniversite okumuş kişiler oluyorlar kendilerince.

Ülkenin durumu ortada. Saçma olan ne tam olarak? Ülkenin genç nüfusunun çoğu serseri keko dolu. 70-80 yaşında adamlar çocuklarını okutmak için çöp topluyor. Dünyadan haberiniz yok.
Eğer aile olarak maddi imkanlarınız varsa okuma yolunda seni pek ilgilendirmiyor aslında. Okumayıp amerikada(gidebilirsen) garson veya niteliksiz işçi olacaksın. Tekrar söylüyorum o markette çalışan insanlar kötü üniversitelerde kötü bölümler okuyan insanlar. Bunun sebebi de üniversitelere çok düşük puanla çok adam alınıyor ve çoğu kişide düşük sıralama yaptığı için böyle oluyor.

Bütün Türkiye yazılım mı okuyor? A101 Migros şok gibi yerlere git bakalım 25 yaş üstü birini bulabiliyor musun. Konunun olayı bu değil ama taktın kasiyer olayına.
Sadece yazılım okumasına gerek yok. Ülkemizdeki üniversite sayıları saçma bir şekilde fazla zaten. Ülkemizin eğitim seviyesini savunmuyorum. Sırf bir bölümü okumak için okuyan, okuduktan sonra işsiz kalanlara bu lafım. İşsiz kalacağını öngörüyorsa o üniversiteyi okumasın. Su ve su ürünleri okuyacağına okumasın. Olay bu. Üniversite okuyan gençlerin işsiz kalmaması için üniversite sayıları azaltılmalı.

En azından üniversite okumuş kişiler oluyorlar kendilerince.
2 veya 4 yıl zaman kaybı karın doyurmuyor işte.

Sadece yazılım okumasına gerek yok. Ülkemizdeki üniversite sayıları saçma bir şekilde fazla zaten. Ülkemizin eğitim seviyesini savunmuyorum. Sırf bir bölümü okumak için okuyan, okuduktan sonra işsiz kalanlara bu lafım. İşsiz kalacağını öngörüyorsa o üniversiteyi okumasın. Su ve su ürünleri okuyacağına okumasın. Olay bu. Üniversite okuyan gençlerin işsiz kalmaması için üniversite sayıları azaltılmalı.

2 veya 4 yıl zaman kaybı karın doyurmuyor işte.

Boşa giden zaman da fazla ağır oldu en azından kültür seviyeleri artıyor 😀

Eğer aile olarak maddi imkanlarınız varsa okuma yolunda seni pek ilgilendirmiyor aslında. Okumayıp amerikada(gidebilirsen) garson veya niteliksiz işçi olacaksın. Tekrar söylüyorum o markette çalışan insanlar kötü üniversitelerde kötü bölümler okuyan insanlar. Bunun sebebi de üniversitelere çok düşük puanla çok adam alınıyor ve çoğu kişide düşük sıralama yaptığı için böyle oluyor.
Elimde herhangi bir iş olmadan gitmem gereksiz midir yani?

Açık liseye geç evden çalış ve liseni bitir sonra üniversiteyi düşünürsün eğer okula gitmeyi sevmiyorsan kendi okulunu yap kısaca ama disiplinin ve iraden olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı