Okumak mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş yeri açacak paranız yoksa ya da aileden kalma bir iş yeri yoksa okumak zorunluluk gibi.

Ev bizim okulu bıraktım çalışmak için 18 yaşındayım. Lise bitmedi açık öğretime geçtim. Açık öğretime geçme sebebim askerliği ülkeden çıkana kadar ertelemekti. Bu kafadaysan kesin bırak.

Gidip felsefe okuyacaksan okuma daha iyi. Ancak ben daha tıp okuyan, diş hekimliği okuyan, pilotaj okuyan, kaptanlık okuyan birisinin tofaşa bindiğini görmedim. Kimsenin okuduğu için şikayet ettiğini de görmedim. İş banka hesabına yüklü miktarda maaş yatana kadar "okunmaz"dır ancak bir doktor, kaptan, pilot maaşı hesabına yattıktan sonra o ibre "okunur"a döner.

Ne okuduğuna, ne için okuduğuna göre değişir. Parası iyi diye okursun, statüsü için okursun ya da hayalin olduğu için okursun o zaman mantıklı. Ama bunlar dışında okumak için okuyorsan okumamak daha iyi olur.

Okul okumak mantıklı. Ama mümkünse yurt dışında okuyun veya mezun olunca yurt dışında is bulun. Türkiye'de yaşamayı mantıklı bulmuyorum. Güney Afrika'da bile daha fazla refah var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkiyede yaşamak mantıklı değil ne la ömrümde daha saçma bi yazı görmedim. Mantıksızmış hemen yarın avrupaya gideceğim benle gelicekler var mı? :D

Türkiye'de yaşamak mantıklı değil ne la ömrümde daha saçma bir yazı görmedim. Mantıksızmış hemen yarın Avrupa'ya gideceğim benimle gelecekler var mı? :D

Ha bir de o da değil hocam tamam şartlar zor ama Türkiye'de yaşamak mantıksız demek de abartı yani o kadar da değil.

Aynen kanzi Güney Afrika daha iyi :D.
Dayım Güney Afrikada yaşıyor senelerdir. İster inan ister inanma capetown sehri ve çevre sehirlerdeki refah ve kaliteli yaşamı türkiyede bulamazsın. Johnesburg kötü bir şehir suç açısından kabul ediyorum ama alım gücü enflasyon insan hakları hukukun üstünlüğü vb. Güney Afrika turkiyeden daha iyi. Sırf ismi afrika diye birşey bilmeden cahil cahil konuşmakta bizim milletin has özelliği galiba.

Türkiyede yaşamak mantıklı değil ne la ömrümde daha saçma bi yazı görmedim. Mantıksızmış hemen yarın avrupaya gideceğim benle gelicekler var mı? :D
Evet mantıksız. Seçim şansın olsa türkiyede yaşamayı seçermiydin?

Ha bir de o da değil hocam tamam şartlar zor ama Türkiye'de yaşamak mantıksız demek de abartı yani o kadar da değil.
Bu kelimenin nesi size battı tam olarak? Evet mantıksız ve Türkiye aynı istikrarla çakilmaya devam ederse 10-15 seneye çok daha mantıksız olacak. Atatürkün kurduğu Türkiye olmadığı sürece Türkiyede yaşamak mantıksızdır. Ha tabi doğduğunuz ülke Somali falansa türkiyede yaşamayı mantıklı bulabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı