Keşke benim böyle sorunum olsa. Kitap okurken aklıma Almanya 2.ligde ki maçlar gelir genelde. Odaklanabilmeniz sizin avantajınıza. Eğer kurtulmak istiyorsanız çevrenize dikkat dağıtıcı nesneler koyabilirsiniz.Öncelikle merhaba, kitap veya filmlerde alt yazı okurken başka bir şey yapamıyorum. Örneğin başka bir şey düşünmek, konuşmak hatta ellerimi ve ayaklarımı ve ellerimi koordine edemiyorum. Bu sorunun nedeni, ismi veya bir çözümü var mı? Yardım ederseniz sevinirim.
Öncelikle merhaba, kitap veya filmlerde alt yazı okurken başka bir şey yapamıyorum. Örneğin başka bir şey düşünmek, konuşmak hatta ellerimi ve ayaklarımı ve ellerimi koordine edemiyorum. Bu sorunun nedeni, ismi veya bir çözümü var mı?
Not alamazsın, altını çizemezsin tabi roman gibi çer çöp şeyler okuyorsan gerek yok.Keşke benim böyle sorunum olsa. Kitap okurken aklıma Almanya 2.ligde ki maçlar gelir genelde. Odaklanabilmeniz sizin avantajınıza. Eğer kurtulmak istiyorsanız çevrenize dikkat dağıtıcı nesneler koyabilirsiniz.
Keşke benim böyle sorunum olsa. Kitap okurken aklıma Almanya 2.ligde ki maçlar gelir genelde. Odaklanabilmeniz sizin avantajınıza. Eğer kurtulmak istiyorsanız çevrenize dikkat dağıtıcı nesneler koyabilirsiniz.
Peki bunun bir çözümü vs. yok mu?Beynin multitasking özelliği maalesef yok. Altyazı ve filme aynı anda odaklandıysanız başka bir işe odaklanmanız zor.
Peki bunun bir çözümü vs. yok mu?
Peki bunun bir çözümü vs. yok mu?
Biraz araştırdım ama olumlu sonuç bulamadım, genelde tam tersi sonuçlar çıktı. Çok odaklandığından ve bu durumu fark etmediğinden olabilir belki. Bu tarz şeyler çözülmeyecek şeyler değil. Aynı anda birkaç farklı şey yapmanı gerektiren oyunlar oynayabilirsin. Ya da kitap okurken spor yapabilirsin.
Sırf bu sebepten dolayı kilo aldım diyebilirim bu corona zamanında film izlerken yanıma atıştırmalık alırım filme öyle bir dalıyorum ki 2 kova yesem bile farkına olmuyorum sanki hiç yememiş gibi oluyorumFilm izlerken atıştırmalık filan alın yanınıza. Atıştırmalığı yerken okuyun altyazıyı.
Bunun haricinde pür dikkat olmayın. Rahat rahat filminizi izleyin.
Biraz araştırdım ama olumlu sonuç bulamadım, genelde tam tersi sonuçlar çıktı. Çok odaklandığından ve bu durumu fark etmediğinden olabilir belki. Bu tarz şeyler çözülmeyecek şeyler değil. Aynı anda birkaç farklı şey yapmanı gerektiren oyunlar oynayabilirsin. Ya da kitap okurken spor yapabilirsin.