Okuyun, araştırın, hazıra alışmayın

O kadar haklı bir konu ki. Aynı konunun birden fazla kez açılması, günümüz tembelliğinin bariz bir göstergesi. Hem acil olan konuların önünü kapıyor, hem de gereksiz yere vakit kaybı oluşturuyor.
 
Konular açılırken onay bekleniyor konumuna düşüyor, ben daha önce sistem yükseltmesi için konu açmıştım yeni sistem almayacağım için bütün halinde tavsiye istemedim parça olarak tavsiye istedim. Daha sonra sistemi komple sattığım ve sıfırdan yeni bilgisayar alacağım için bu sefer elimdeki bütçeyi belirterek tamamen sıfır sistem toplama konusu açtım, fakat konum 1 ay içinde bu kadar fazla sistem tavsiyesi açamassınız diye iptal edildi. Demem o ki eğer o gün ya da hafta içinde aynı konu açıldıysa aynı konu tekrar açıldığında iptal edilip, daha önce açılmış olan konunun linki konu sahibine gönderilebilir.
 
Yaş kitlesi iyice düştü forumun. 12-13 yaş aralığı çoğunluklu.
Önceden de 12-17 yaş aralığı mevcuttu burada (2020 ve öncesi) yine de böyle değildi. Pandemi sonrası herkes eve kapandığı için Sosyal'in bilinirliği, aktifliği arttı ve her türlü kullanıcı buraya akın etti.

Moderatörün hatası.
Moderatörlerin de yapması gerekenler var evet. Mesela yığınla bulunan masaüstü paylaşma konularının bir kısmını birleştirmiştim görevdeyken. Tamamen önüne geçilemez belki ama bu gibi durumlar azaltılabilir.

Ancak durumu moderatör hatası deyip geçiştiremeyiz. Bu durum ülkemizin de en büyük problemlerinden biri.

Demem o ki eğer o gün ya da hafta içinde aynı konu açıldıysa aynı konu tekrar açıldığında iptal edilip, daha önce açılmış olan konunun linki konu sahibine gönderilebilir.
Moderatörler sürekli bu hafta hangi konu açıldı diye akıllarında tutamazlar ama en azından aynı gün içinde açılan konuların benzerlerini açan üyeler (istisnalar haricinde) önceki konulara yönlendirilebilir.
 
Çok haklısınız. Ben konu açmadan önce mutlaka ufak bir araştırma yapıyorum, eğer sorunumu çözemezsem konu açıyorum. Aklıma gelen her şey için konu açsaydım, şimdiye 1000'i geçmişti mesaj sayım.
 
Bence konuyu açarken konuyu onaylatmadan önce eğer bu konudan 4-5 tane aynı başlık veya 1 kelime değiştirilmiş benzer başlık var ise "Bu konuya benzer konular önceden açılmıştır, kategoriye bakınız lütfen" gibisinden bir şey olabilir yeni güncellemede.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı