Olabildiğince ucuz sistem önerisi

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek, şöyle bir sistem oluşturdum. Siz bütçenize göre parçalardan kısabilir veya arttırabilirsiniz. İsterseniz anakart kanadında sıfır olarak A320 tercih edebilirsiniz ama ben daha ileriye dönük olsun diye böyle bir sistem oluşturdum. Aklınıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

İşlemci olarak R5 1600. (Pazarlıkla belki 700 TL veya daha aşağısına alabilirsiniz.)

Anakart olarak B450 ve bir diğer B450. (Yine aynı şekilde pazarlıkla 400 TL bandına alabilirsiniz.)

Ram olarak 8x2 Ballistix veya 8x2 HyperX Fury bellek tercih edebilirsiniz. (2.ilanda sıfırmış sanırım bir görüşün derim gerçekten güzel fiyat. Yine indirimle 500 TL bandına alabilirsiniz diye düşünüyorum.)

Ekran kartı olarak piyasa malum belli, en azından günü kurtaracak seviyede olan birkaç ekran kartı öneriyorum. HD 7870, RX 460, GTX 1050. (Bu kartları da aynı şekilde 1000 TL bandında bulabilirsiniz hatta pazarlıkla 900 TL bandına kadar inilebilir ki zaten hakettikleri maksimum fiyatlarda o civarlarda.)

Depolama olarak sadece 120 GB bir SSD koydum yine buda sıfır, önceki sisteminizdeki HDD ile gayet yeterli olacaktır. SSD (160 TL)

PSU'yu sıfır olarak tercih ettim, bu sisteme gayet yeterli bir PSU. (300 TL fakat zaman zaman indirime düştüğü oluyor, ben 260 TL'ye satın almıştım 2-3 hafta önce.)

Kasa olarak ise bunu tercih edebilirsiniz fakat ben sadelikten yanayım diyorsanız buda güzel kasadır. İsterseniz 2.el olarak da alabilirsiniz bu şekilde sistemin fiyatını daha da aşağı çekmiş olursunuz.( 330 TL)

Toplam 3400-3500 TL gibi bir fiyata tekabül ediyor, bu şekilde sistemin önü gayet açık sadece ekran kartı günü kurtaracak seviyede. Günümüz AAA oyunlarında sıkıntı çıkarsa da çoğu oyunu 1080P Low- 720p Low'da oynatabilecek bir sistem. Bu bütçede tercih edeceğiniz herhangi bir APU sistemden çok daha iyi bir sistem oldu. Tabii ki 2.el sistem işi risk işidir ve attığım ilanlar örnek niteliğinde, siz bulabildiğiniz alternatif parçaları da kullanabilirsiniz. Ve çok derinlemesine bir araştırma yapmadığımı da belirteyim, sıkı bir pazarlık ve indirim kovalamayla sistemin fiyatı 3000 TL bandına çok rahat bir şekilde çekilebilir.

Rica ederim ne demek, şöyle bir sistem oluşturdum. Siz bütçenize göre parçalardan kısabilir veya arttırabilirsiniz. İsterseniz anakart kanadında sıfır olarak A320 tercih edebilirsiniz ama ben daha ileriye dönük olsun diye böyle bir sistem oluşturdum. Aklınıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

İşlemci olarak R5 1600. (pazarlıkla belki 700 TL veya daha aşağısına alabilirsiniz.)

Anakart olarak B450 ve bir diğer B450. (yine aynı şekilde pazarlıkla 400 TL bandına alabilirsiniz.)

RAM olarak 8x2 Ballistix veya 8x2 HyperX Fury bellek tercih edebilirsiniz. (2.ilanda sıfırmış sanırım bir görüşün derim gerçekten güzel fiyat. Yine indirimle 500 TL bandına alabilirsiniz diye düşünüyorum.)

Ekran kartı olarak piyasa malum belli, en azından günü kurtaracak seviyede olan birkaç ekran kartı öneriyorum. HD 7870, RX 460, GTX 1050. (bu kartları da aynı şekilde 1000 TL bandında bulabilirsiniz hatta pazarlıkla 900 TL bandına kadar inilebilir ki zaten hakettikleri maksimum fiyatlarda o civarlarda.)

Depolama olarak sadece 120 GB bir SSD koydum yine bu da sıfır, önceki sisteminizdeki HDD ile gayet yeterli olacaktır. SSD (160 TL)

PSU'yu sıfır olarak tercih ettim, bu sisteme gayet yeterli bir PSU. (300 TL fakat zaman zaman indirime düştüğü oluyor, ben 260 TL'ye satın almıştım 2-3 hafta önce.)

Kasa olarak ise bunu tercih edebilirsiniz fakat ben sadelikten yanayım diyorsanız buda güzel kasadır. İsterseniz 2.el olarak da alabilirsiniz bu şekilde sistemin fiyatını daha da aşağı çekmiş olursunuz.( 330 TL)

Toplam 3400-3500 TL gibi bir fiyata tekabül ediyor, bu şekilde sistemin önü gayet açık sadece ekran kartı günü kurtaracak seviyede. Günümüz AAA oyunlarında sıkıntı çıkarsa da çoğu oyunu 1080p Low- 720p Low'da oynatabilecek bir sistem. Bu bütçede tercih edeceğiniz herhangi bir APU sistemden çok daha iyi bir sistem oldu. Tabii ki 2.el sistem işi risk işidir ve attığım ilanlar örnek niteliğinde, siz bulabildiğiniz alternatif parçaları da kullanabilirsiniz. Ve çok derinlemesine bir araştırma yapmadığımı da belirteyim, sıkı bir pazarlık ve indirim kovalamayla sistemin fiyatı 3000 TL bandına çok rahat bir şekilde çekilebilir.

Teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı