Olay 41 Kernel-Power Hatası ve PC donması

aynı hatayı alıyorum nasıl çözdüğünü anlatırmısın lütfen
Hatanın anakartımda ki "Game Boost" özelliğinden olduğunu, o özelliği kapatarak tesadüfen anladım. O günden sonra herhangi bir hata almadım. Maalesef bu hataya neden olabilecek birden fazla sebep var. Dolayısıyla çözümleri de sebeplerine göre değişiyor.

Bende bios'u default'a çekeceğim sadece XMP Profile açacağım onun dışında boost yapmayacağım bir keresinde daha sanki sistemimde boost açınca sorunla karşılaştım neden böyle yapıyor bilmiyorum. Bende bazen sistemi açtığım zaman ekrana görüntü gelmiyor anakartımda sorun olan parça için ışık yanıyor gaming plus max anakart var MSI'n birde sadece Far Cry 5 oynadığımda 5 dk sonra görüntü gidiyordu ısı değerleri çalışma prensipleri gayet normal ne ekran kartında zorlanan birşey ne ram ne işlemci herşey yolunda gözükmesine rağmen oluyordu powerdan mı diye düşündüm FSP 500W lık powerı var ekran kartım MSI GTX 1650 Super bunuda rahatlıkla besler diye düşünüyorum. Araştırırken gördüm konunuzu umarım bende de işe yarar can sıkıcı bende kapanma falan olmuyor bahsettiğim şekilde bakalım.

Benim sorunum anakart game boost modunun default vcore değerleriyle alakalıydı. Game boost kapatıp işlemciyi manuel olarak overclock yapınca düzelmişti. Umarım yardımı olur.

Benim sorunum anakart game boost modunun default vcore değerleriyle alakalıydı. Game boost kapatıp işlemciyi manuel olarak overclock yapınca düzelmişti. Umarım yardımı olur.
Umarım sistemi yeni topladım imzamda kendim sipariş edip kendim montajını yaptım dikkatli şekilde, fakat böyle sorunlar olunca insanın canı sıkılıyor bilgisayarın tek eksisi bu abuk sabuk hatalar zaten. Konsolun bu güzelliğini seviyorum elli tane takla attırmıyor insana .

kardeşim bende de aynı sıkıntı var.Rica etsem nasıl çözdüğünü detaylı anlatır mısın ?

Aynı sorunu Asus Tuf Gaming A15 model dizüstü bilgisayarımda yaşıyorum. Acaba çözümü nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…