Olay 41, Kernel Power hatası

xanser

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım
Resimde gözüken hatayı alıyorum. Olay günlüğünde önemli yazıyor. Yardımcı olursanız.

Ekran Alıntısı.PNG

• 16 GB RAM
  • Bory R500 240G
  • NVIDIA GeForce GTX 745
  • Intel Core i5-4690 CPU 3.50GHz
  • Rampage RMP 600-80P PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatanın pek çok sebebi var, PSU başta olmak üzere.

@xanser

Buradan tam olarak anlamak zor.

İlk önce, BIOS ve sürücülerinin tamamını güncelle; bu hataya sebebiyet veren durumlardan biri bu ikisinin bozuk veya güncel olmaması.

Eğer hata devam ederse:

RAM'leri Memtest86 ile test et, eğer testten geçerlerse:

Ekran kartı ile alakalı olma ihtimali var, ama eğer harici bir ekran kartı yoksa tek şey PSU kalıyor. Onu da belirtmedin.

@xanser

Buradan tam olarak anlamak zor.

İlk önce, BIOS ve sürücülerinin tamamını güncelle; bu hataya sebebiyet veren durumlardan biri bu ikisinin bozuk veya güncel olmaması.

Eğer hata devam ederse:

RAM'leri Memtest86 ile test et, eğer testten geçerlerse:

Ekran kartı ile alakalı olma ihtimali var, ama eğer harici bir ekran kartı yoksa tek şey PSU kalıyor. Onu da belirtmedin.

PSU Rampage RMP 600-80P.
Gerekli testleri yaptım her şeye, bir sorun yok gözüküyor.
Şimdi güncelleme yapmaya bakacağım belki sorun o kısımdadır.

@xanser

PSU bayağı şüpheli, RAM'ler Memtest'ten geçtiyse o halde önce ekran kartına FurMark testi yap. Geçerse artık OCCT Power.

Güncellemelerden bir yarar gelmezse sorun çok yüksek ihtimal PSU kaynaklı.

Olay görüntüleyicisine baktığımda bu hataların olduğunu görüyorum. oyun oynarken, hiçbir şekilde FPS kaybı vs. yaşamadan oynadığım zaman bile, bir anda donup kalıyor bilgisayar. Resmen kilitleniyor. Bazen kulaklıktan ses geliyor bu şekilde ekranda kaldığında.

Dediğim testleri ve güncelleştirmelerin hepsini yaptın mı? Sorun PSU kaynaklı gibi geliyor ama emin olmak lazım.

Dediğim testleri ve güncelleştirmelerin hepsini yaptın mı? Sorun PSU kaynaklı gibi geliyor ama emin olmak lazım.
Yaptım herşeyi fakat durum aynı az önce fifa oynuyordum yine dondu kaldı hiçbir fps kaybım da yoktu restar atmak zorunda kaldım nası çözebiliriz sorunu şuan ?

Şu ana kadar ne testleri yaptın? Güncellemeler tam mı?

Tüm testler geçtiyse ve güncellemeler de tamsa, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth kodunu yapıştırıp dosyaları onar. Artık bundan sonra da devam ederse sorun kaynağı PSU'dur.

Şu ana kadar ne testleri yaptın? Güncellemeler tam mı?

Tüm testler geçtiyse ve güncellemeler de tamsa, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth kodunu yapıştırıp dosyaları onar. Artık bundan sonra da devam ederse sorun kaynağı PSU'dur.
Kodları yazdım bakalım devam edecek mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı