Fotoğraflarını attığım olay görüntüleyicisi raporlarından ilk bulunan fotoğraf benim sistemimde bulunan rapor. İkinci fotoğraf ise, başka bir forumda gördüğüm kişinin olay raporu. O kişi yaşadığı sorunu PSU değişimi ile çözmüş. Buradaki numaralar aynı, bende haftaya falan başka bir PSU ile denemek istiyorum sistemi. Sebebi PSU sayılabilir mi problemin? Ekran kartı servispoint tarafından onarıldı. Müşteri şikayeti olarak; görüntü gelmiyor kitleniyor diye belirtmişti yazan kişi, ben her ne kadar öyle demesemde işim bitip çıktıktan sonra kağıttaki yazıyı farkedebildim anca. Bu yazıyı okuduklarında, test etmeden direkt onarıma geçmiş olabilirler mi peki? Servis ne olursa olsun, ilk sefer ürün takılıp sorun görüldükten sonra onarım uygulanıyor demişti. Ama bu kodlar benzer. Bu belirtmiş olduğum kişideki sorun; PC kapanıp açılıyormuş. Fakat bende görüntü gidiyor, klavye ve mouse ışığı sönüyordu. Anakart üzerinde "CPU" LED yanıyordu. Bu tip arızalar, PSU'dan da olabiliyormuş. Ne önerirsiniz? Bu arada bu tip sorunlar, BIOS sürümünden de yaşanabiliyormuş. Servise anakart BIOS sürümünüde düşürttürmüştüm. Bu numara benzerliğinden dolayı, farklı bir PSU takıp denemek istiyorum, isabetli olur mu?
Son düzenleyen: Moderatör: