Olay görüntüleyicisi hata kodu aynı ise sebebi de aynı mıdır?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Fotoğraflarını attığım olay görüntüleyicisi raporlarından ilk bulunan fotoğraf benim sistemimde bulunan rapor. İkinci fotoğraf ise, başka bir forumda gördüğüm kişinin olay raporu. O kişi yaşadığı sorunu PSU değişimi ile çözmüş. Buradaki numaralar aynı, bende haftaya falan başka bir PSU ile denemek istiyorum sistemi. Sebebi PSU sayılabilir mi problemin? Ekran kartı servispoint tarafından onarıldı. Müşteri şikayeti olarak; görüntü gelmiyor kitleniyor diye belirtmişti yazan kişi, ben her ne kadar öyle demesemde işim bitip çıktıktan sonra kağıttaki yazıyı farkedebildim anca. Bu yazıyı okuduklarında, test etmeden direkt onarıma geçmiş olabilirler mi peki? Servis ne olursa olsun, ilk sefer ürün takılıp sorun görüldükten sonra onarım uygulanıyor demişti. Ama bu kodlar benzer. Bu belirtmiş olduğum kişideki sorun; PC kapanıp açılıyormuş. Fakat bende görüntü gidiyor, klavye ve mouse ışığı sönüyordu. Anakart üzerinde "CPU" LED yanıyordu. Bu tip arızalar, PSU'dan da olabiliyormuş. Ne önerirsiniz? Bu arada bu tip sorunlar, BIOS sürümünden de yaşanabiliyormuş. Servise anakart BIOS sürümünüde düşürttürmüştüm. Bu numara benzerliğinden dolayı, farklı bir PSU takıp denemek istiyorum, isabetli olur mu?

Screenshot_20200421-225032_Gallery.jpg

Screenshot_20200421-225021_Gallery.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Geniş bir yelpaze oluşmuş. Problemli olabilecek pek çok donanım. PSU'dan olabilir dediğiniz gibi, AMD ekran kartı kullananlar 2020 sürücülerinde bunu yaşayabiliyorlar, anakart-işlemci sorunu olabilir anakartınız uyarı veriyormuş. Farklı PSU ile denemek isabetli bir karar.

Geniş bir yelpaze oluşmuş. Problemli olabilecek pek çok donanım. PSU'dan olabilir dediğiniz gibi, AMD ekran kartı kullananlar 2020 sürücülerinde bunu yaşayabiliyorlar, anakart-işlemci sorunu olabilir anakartınız uyarı veriyormuş. Farklı PSU ile denemek isabetli bir karar.
Bios sürümü bile yapabiliyormuş saçma bir şekilde.Serviste düşürttürdüm sürümü.E peki,kodlar aynı gözüküyor.Aynı gözükmesi sorunun kaynağına açıklık getirmez mi?Arızalı bir işlemci ile bir şey yapılamaz gibime geliyor.İşlemci ısınıyor ve boost frekanslarınada ulaşabiliyor.İşlemci açısından problem olduğunu düşünmüyorum aslında.Bu sorunu yaşayıp,msi anakart kullanan çoğu kişide o led yanabiliyor.Herkesin işlemcisi bozuk olamaz bence...
Hangi sürücü sorunsuz ve stabil peki?

Tabi PSU olma ihtimali de var. Arızalı olma ihtimali olan pek çok ürün olabilir. Bu nedenle geniş yelpazede incelemek gerekebilir demek istemiştim.

İşlemci, anakart, RAM ve ekran kartı serviste denendi. Ekran kartına onarım uygulandığını belirtti ServisPoint. Zaten ben bu sorunu ilk yaşadığımda Recep Baltaş'da farklı bir PSU ile dene diye tekrar tekrar demişti.Hala aklımda, deneyeceğim. İlk yazdığım yazıda okursanız, merak ettiğim bir husus var. Ürünler servise ilk geldiğinde her zaman test mi ediliyor? Yoksa şikayette yazana göre test edilmeyipte, hemen onarım mı uygulanıyor tek seferde?

Son düzenleme:
Elbette önce test edilir. Direk onarım uygulanamaz. Bu çok anlamsız ve plansız olur. Yetkili servisin bu kadar amatörce davranması mantıklı olmaz. Öncelikle ürün test edilmelidir.
Peki siz,geniş bir yelpazeden bahsetmiştiniz.Bu kod mu onu açıklıyor?Nasıl çıkarım yaptınız?
@Lemi Galip
@CillianMurphy
Hocam konuya bakar mısınız?Bu çıkarım ne kadar mantıklı olur?Sizin düşünceleriniz nedir?
@Lemi Galip
@CillianMurphy

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı