Olay görüntüleyicisinde çok fazla disk hatası

Ewh09

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhabalar. Yaklaşık 1 haftadır disk hatalarının olduğunu görüyorum. Birkaç defa da NTFS.sys mavi ekran hatasını gördüm. Tahminim hard diskim bozuk fakat şöyle bir durum var. 2 SSD ve 1 HDD anakarta bağlı ve hataların hepsinde dısk0 diyor. Problemin temelinde hangi diskin olduğunu nasıl bulabilirim?

081920-89265-01.dmp

Bu da minidump klasöründeki bulabildiğim hata dosyası. Herhangi bir hatam varsa kusura bakmayın yeni sayılırım. Uzun zamandır konulara girmiyorumm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sol alttaki ( varsayılan konumu ) Windows logosuna sağ tık yapıp, " Disk Yönetimi "ne girer misiniz ?
Disk0'ın hangisi olduğunu orada görebilirsiniz.

Disk sisteminde bozukluklar var anladığım kadarıyla HD Tune ile tarama yapar mısın.
Yanlış hatırlamıyorsam bu kodu CMD'ye yaz sonra PC'yi yeniden başlat.
Chkdsk /r /F
Not: Tarama uzun sürebilir ve de CMD'yi yönetici olarak çalıştırın bu kodu yazdıktan sonra karşınıza İngilizce kelimeler çıkacak yazının sonunda y/n yazacak sen y de ve PC'yi yeniden başlat.

Son düzenleme:
Sol alttaki ( varsayılan konumu ) Windows logosuna sağ tık yapıp, " Disk Yönetimi "ne girer misiniz?
Disk0'ın hangisi olduğunu orada görebilirsiniz.

Teşekkür ederim en kıymetli diskte problem olduğunu gördüm. Üzücü. Sağ olun

Tamamdır hemen deniyorum. Komutunuzu hatırladım. İnşallah işime yarayacaktır, sağ olun.

Son düzenleme:
Hocam durumu baya analiz yaptım. CHKDSK çalıştırmayı denedim zor oldu çalıştı ama problem hiçbir SSD'de olmadığını gördüm. HDD'yi bilgisayar kapatıp çıkarınca hiçbir sorun olmadı hatta belki 16 saat PC açık kaldı. Sistem loglarında disk hataları yok. Bundan sonra ilk işim HDDlere bakmak olacak.

O zaman HDD'lerde sorun var HD Tune ile tarama yapar mısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…