OLED mi 4K mı

Hangi 4K TV olduğu çok önemli zira sadece HDMI bağlantısı olan ve bunun sürümü 2.0 olmayan televizyonları alırsan 4K 30 Hz'de takılı kalırsın. Şu an uygun fiyatlı 4K TV'ler satılıyor ancak çoğu HDMI 1.4'e sahip ve 400 Hz de dese 30 Hz çıkışta takılı kalıyor.

LG 55UB850V'nin internet sitesine göre HDMI 2.0 var yani 30 Hz'in üzerinde 4K çıkış alabilirsin. İncelemedik, çok yakından tanımıyorum ancak özellikleri iyi görünüyor. Sony'nin HDMI sürümü belirtilmemiş 60p HDMI 2/3 üzerinden desteklenir demiş ancak bunun ne anlama geldiğini anlamadım. 2. ve 3. portlar mı demek istiyor? Farklı bir şey mi belli değil. Veri eksik ve anlaşılamadı. LG 55 inç yani 139 santimetre, Sony ise 49 inç yani 124 cm ekrana sahip. Daha büyük ekran mı, daha küçük ekran mı tercih edersin? Fiyat farkı da var elbette. Ben LG'yi alırdım.

LG 55UB850V'nin internet sitesine göre HDMI 2.0 var yani 30 Hz'in üzerinde 4K çıkış alabilirsin. İncelemedik, çok yakından tanımıyorum ancak özellikleri iyi görünüyor. Sony'nin HDMI sürümü belirtilmemiş 60p HDMI 2/3 üzerinden desteklenir demiş ancak bunun ne anlama geldiğini anlamadım. 2. ve 3. portlar mı demek istiyor? Farklı bir şey mi belli değil. Veri eksik ve anlaşılamadı. LG 55 inç yani 139 santimetre, Sony ise 49 inç yani 124 cm ekrana sahip. Daha büyük ekran mı, daha küçük ekran mı tercih edersin? Fiyat farkı da var elbette. Ben LG'yi alırdım.
Kararınıza saygım var ancak bu yıl üretilen ya da daha doğrusu son çıkan LB serisinde Lg gerçekten başarısızdı. Kendimde 42 inch de sözde Türkiye'deki en kapsamlı modeline sahibim Smart özellikleri başarılı ancak geri kalan panel kalitesi verimsiz ve kendini detaylarda belli ediyor. Aynı son çıkan seri de bir alt modelde de aynı şeyleri sezdim. Özellikle komple yeşil örneğin futbol maçlarında bu kalitesizlikler clouding vs. çok sık karşılaşılabiliyor. UHD alıp evde deneme yada normal yayında deneme şansım olmadı Lg'nin bu sene çıkan modellerinde ama şu kalitesizlik göz boyama beni tiksindiriyor. Bir hata yapıp aldım şahsi düşüncem kampanya kurbanı ve teknosa teknik elemanı kurbanı oldum diyelim. Gene tamamen şahsi fikrim eğer 6inch sizin için çok şey değiştirmeyecekse bende Sony alırdım. Bu arada Sony de kendi panelini üretmiyor ancak en kaliteli panelleri alıp kullanıyor genelde. Önerdiğim de hangi markanın paneli var tam bilmiyorum ancak biraz daha güven veriyor bana açıkcası.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı