Fakat 27", 4K için biraz düşük kalıyor bence. 4K olursa 31-32" tercih ederim diye düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için gene de dikkate alacağım.Bu monitör F/P olarak en iyisi. En ucuz 4K 240Hz OLED monitörler 40-45k bandında.
27 inç Odyssey OLED G8 G81SF 4K 240 Hz Oyun Monitörü LS27FG812SUXUF | Samsung Türkiye
4K QD-OLED, Yansımasız teknoloji ve Samsung OLED Safeguard+ özellikli Odyssey OLED G8 Oyun Monitörünü {LS27FG812SUXUF} keşfedin ve satın alın.www.samsung.com
Fakat 27", 4K için biraz düşük kalıyor bence. 4K olursa 31-32" tercih ederim diye düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için gene de dikkate alacağım.
Zaten 360 takıntım hiç yok ama attığınız monitör şuan scam fiyatında maalesef. Stokta olmadığı için yazmışlar, bende şaşırmıştım. Normal fiyatı 42 bin felan.27inç gayet iyi bir boyut. Zaten çok fazla talep geldiği için 27inç 4K OLED çıkarttılar. Aşırı keskin bir görüntü mevcut. Bu sayede OLED'lerde bulunan metin netliği sorunundan da kurtuluyorsunuz. Aynı paraya 2K 360Hz yerine 4K 240Hz almak daha mantıklı. OLED'lerde 240-360Hz arasında fazla fark yok. Hareket netlikleri benzer seviyede. Size hiçbir katkı sağlamaz. Zaten ütopik derecede hızlılar.
Asusun bulduğu çözüm gsync range i 40-240 den 200-240 yükseltmek yani gsynci bir nevi kapamakOledler iki tür: QD OLED ve WOLED.
Sonra yansıma önleyici kaplama türleri var: Mat ve parlak kaplama.
QD OLED daha fazla renk gamutuna sahip (daha doğru renk demek değil). Woled daha doğal renkler var. QD OLED'de ortam ışığında siyahlar bozuluyor. Woled'de bozulmuyor. QD Oled'de metinler biraz daha doygun karalterli. Woledlerde daha ince yapılı ( Bunu çözen yazılımı ve ayarları Recep Baltaş paylaştı videoda).
Mat kaplama yansımaları önlemede daha başarılı iken renk ve parlaklığı öldürüyor. Parlak kaplamada son nesillerde LG ve Asus işbirliği ile Asus Woled monitörlerde sanki görüntü ekrana yapışık gibi güzel deneyim sunuyor.
Ek olarak Gsyn ve Freesync açıkken oyunda FPS çok dalgalandığında (atıyorum 180-100 FPS) karanlık yerler titrer. Asus buna çözüm buldu.
Bu sebeplere göre size en uygunu belirleyebilirsiniz.
Özellikle yükleme ekranları gibi yerlerde çok faydalı oluyor. Test ettim. Bu şekilde de olsa çok iyi bir deneyim sağlıyor. Bu arada iki seçenek var monitörümde: Biri 160-240 Hz (yanlış hatırlamıyorsam), diğeri 200-240 HZ aralığı. Ben birinciyi kullanıyorum. BF 2042'de zaten 190 FPS'in altına düşmüyorum. Harita yükleme vs. gibi yerlerde FPS düşüyor ve burada işime çok yarıyor.Asusun bulduğu çözüm gsync range i 40-240 den 200-240 yükseltmek yani gsynci bir nevi kapamak
Ayrıca giriş gecikmesini artırıyor ve stutter’a sebep oluyor.Asusun bulduğu çözüm gsync range i 40-240 den 200-240 yükseltmek yani gsynci bir nevi kapamak
Siiz gelir gelmez konu canlandı hocam, iyi ki denk gelip sizi görmüşümOledler iki tür: QD OLED ve WOLED.
Sonra yansıma önleyici kaplama türleri var: Mat ve parlak kaplama.
QD OLED daha fazla renk gamutuna sahip (daha doğru renk demek değil). Woled daha doğal renkler var. QD OLED'de ortam ışığında siyahlar bozuluyor. Woled'de bozulmuyor. QD Oled'de metinler biraz daha doygun karalterli. Woledlerde daha ince yapılı ( Bunu çözen yazılımı ve ayarları Recep Baltaş paylaştı videoda).
Mat kaplama yansımaları önlemede daha başarılı iken renk ve parlaklığı öldürüyor. Parlak kaplamada son nesillerde LG ve Asus işbirliği ile Asus Woled monitörlerde sanki görüntü ekrana yapışık gibi güzel deneyim sunuyor.
Ek olarak Gsyn ve Freesync açıkken oyunda FPS çok dalgalandığında (atıyorum 180-100 FPS) karanlık yerler titrer. Asus buna çözüm buldu.
Bu sebeplere göre size en uygunu belirleyebilirsiniz.
Bu değerlere göre anladığım kadarıyla, benim sistem zaten lol ve tft oynarken bile 2K'de 100-200 arası değişkenlik gösteriyor. Özellikle LoL'de late'e kalırsa zaten 100 bandında dolaşıyor, haliyle burada benim için büyük bir sorun anlamına mı geliyor bu ?