OLED monitör önerisi

Bütçe
40000

solomon.kane

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an 27 inç 2K IPS (ASUS VG27AQZ) monitöre sahibim.
Yerine yeni bir OLED monitör alma düşüncem var hem daha büyük olsun hem de daha kaliteli olsun amacıyla. 31-32 inç 16:9 veya 34 inç 21:9 Ultra wide.

Kullanma amacım hem PC monitörü hem de TV olarak kullanmak. İş veya günlük kullanım çok nadir oluyor. Daha çok amacım dizi, film izlemek ve hikayeli oyunlar oynamak RDR2, God of War, Spider-Man vs. gibi. TV olarak kullanımda şöyle bir düşüncem de var hatta bir tane Android TV box alıp kumandayla uzaktan kontrol etmek. Oyun oynarken de uzaktan gamepad ile kullanmak.

North Bayou F80 kolu var onunla monitörü uzatabiliyorum biraz bu şekilde yataktan bile kullanılıyor. 120 cm gibi bir mesafeyle. Daha da yakınlaştırmak istersem arkaya minder vs ekleyip ayarlayabilirim. Bu şekilde hem uzaktan kumandayla TV gibi hem de oyunlarda gamepadle kullanmak istiyorum fakat ne alacağıma karar veremedim.

Bütçem 35-40 bin civarı. Mümkünse bu bütçelerde bu boyutlarda alınabilecek en iyi OLED monitörler hangisidir. Nesilleri oluyormuş galiba bu aşağıdakiler mantıklı mı yoksa daha iyileri var mı önerilerinizi bekliyorum. Eğer çok daha iyi yeni teknoloji vs varsa bütçeyi esnetmeye de çalışabilirim. Bir de 31.5-32 inç 16:9lar mı mantıklı 34 inç 21:9 Ultra wide mı?

Lenovo 67C9UAC1tk 34 inç 0.03 ms 240 Hz FreeSync IPS OLED monitör.

Dell Alienware AW3425DW 34 inç 240Hz 0.03ms WQHD 3440x1440 NVIDIA G-Sync AMD FreeSync Premium Pro HDR qd-OLED Gaming monitör.

Gigabyte Aorus FO32u 31.5" 165Hz 0.03ms 3440x1440 4K HDR400 FreeSync Pro qd-OLED oyuncu monitör.

MSI MAG 341cqp qd-OLED 34 inç 175 Hz 0.03ms uwqhd FreeSync Premium Pro qd-OLED kavisli Gaming monitör.

@Novelist Hocam siz bu konuda bilgilisiniz sanırım. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
34 inc olanlari direk ele ilk nesil panel onlar. Şu an en F/P cihaz g8.

Bu 60 bin liraya kadar satilan cihazlarla ayni panele sahip, 3. nesil QD OLED.

34 inc olanlari direk ele ilk nesil panel onlar. Şu an en F/P cihaz g8.

Bu 60 bin liraya kadar satilan cihazlarla ayni panele sahip, 3. nesil QD OLED.
Hocam farkı ne oluyor bunların? Nasıl anlıyoruz kaçıncı nesil olduğunu? Özellik hz vs aynı gibi gözüküyordu.
Bir de sence 34 inç 21:9 ultra widel modeller mi alınmalı yoksa 31-32 inç 16:9 lar mı?
Kullanma amacım çoğunlukla dizi film izlemek olacak. %65-70 dizi,film izleme %30-35 hikayeli oyunlar oynama şeklinde bir kullanımım olacak. Onun dışında iş, günlük kullanım, fps oyunları vs. yok. Aslında tv almayı düşünüyordum ama odamda pek yer yok ve karşı duvar uzak kalıyor 65-75 inç almam gerekiyor onun için hem alan yok hem de o inç de oled alamam zaten. O yüzden monitörü tv gibi kullanıp bir de oyunları güzelce oynarım diye düşündüm.

Hocam farkı ne oluyor bunların? Nasıl anlıyoruz kaçıncı nesil olduğunu? Özellik hz vs aynı gibi gözüküyordu.
Bir de sence 34 inç 21:9 ultra widel modeller mi alınmalı yoksa 31-32 inç 16:9 lar mı?
Kullanma amacım çoğunlukla dizi film izlemek olacak. %65-70 dizi,film izleme %30-35 hikayeli oyunlar oynama şeklinde bir kullanımım olacak. Onun dışında iş, günlük kullanım, fps oyunları vs. yok. Aslında tv almayı düşünüyordum ama odamda pek yer yok ve karşı duvar uzak kalıyor 65-75 inç almam gerekiyor onun için hem alan yok hem de o inç de oled alamam zaten. O yüzden monitörü tv gibi kullanıp bir de oyunları güzelce oynarım diye düşündüm.
He hocam bir de lenovonun monitörü 45 binden 35 bine düşmüş yeni ve 240 hz. bir de 2024 sonunda çıkmış sanırım. O ürün de mi ilk nesil? Yoksa 3. nesil mi? O baya alınabilir gibi gelmişti bana. Dell de aynı şekilde tutulan yeni bir model diye biliyorum.

He hocam bir de lenovonun monitörü 45 binden 35 bine düşmüş yeni ve 240 hz. bir de 2024 sonunda çıkmış sanırım. O ürün de mi ilk nesil? Yoksa 3. nesil mi? O baya alınabilir gibi gelmişti bana. Dell de aynı şekilde tutulan yeni bir model diye biliyorum.
Lenovo gen 2.

Dell ve Gigabyte peki?
Bir de nasıl anlıyoruz hangi nesil olduğunu ve ne fark ediyor? Nesiller arasında ciddi farklar var mı?

Tabloda nelerin geliştiği yazıyor. 4K 27" olanlar gen 4, 32" olanlar gen 3. gen 4 de dayanıklılık Samsung'un iddiasına göre en az 2 katına çıktı. Ki takip ettiğim kadarıyla da dayanıklılık bakımından iyi bir fark var.

Screenshot_20251214_010510_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Ayrıca ces 2026 ya çok az kaldı, gen 4 ultrawide çıkacak. 2 nesil atlama olacak yani. Ben olsam şu an OLED almaz yeni nesili beklerdim.

ASUS'tan gen 4 sızıntıları geldi bile. Ultrawide 360Hz gen 4 QD-OLED.

Screenshot_20251214_010934_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Son düzenleme:
Tabloda nelerin geliştiği yazıyor. 4K 27" olanlar gen 4, 32" olanlar gen 3. gen 4 de dayanıklılık Samsung'un iddiasına göre en az 2 katına çıktı. Ki takip ettiğim kadarıyla da dayanıklılık bakımından iyi bir fark var.

Eki Görüntüle 2621516

Ayrıca ces 2026 ya çok az kaldı, gen 4 ultrawide çıkacak. 2 nesil atlama olacak yani. Ben olsam şu an OLED almaz yeni nesili beklerdim.

ASUS'tan gen 4 sızıntıları geldi bile. Ultrawide 360Hz gen 4 QD-OLED.

Eki Görüntüle 2621518
teşekkürler hocam. Yani o zaman gen 4 de daha 27" inçin üzerine çıkılmadı. Zaten bir tek gigabyte ın 27 inç modelini görmüştüm onun da stoğu yok sanırım şuan. CES 2026 6-9 ocakmış 3 hafta var beklerim aslında bir şey yokmuş. Orada mı tanıtılacak yeni monitörler? Peki gelmesi satılması ne zamanı bulur? Stok sıkıntısı olur mu? Bir de bu 3. nesil 2. nesil oledlerin fiyatları düşer mi 4. nesiller tanıtılınca?
Bekleyip 32 veya 34 inç bir 4. nesil oled almak daha mantıklı gibi geldi 1-2 ay içerisinde gelecekse.

@solomon.kane

21:9 ultrawide için yeni modellerin lansmanı yapılacak az süre kaldı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı