OLED monitör önerisi

geographer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sayın okurlar,

Sağlam bir sistem dizdim 5080'li ancak halihazırda elimde FHD 144Hz monitör var o yüzden monitör arayışındayım.

İlk başta Asus TUF Gaming VG27AQML5A 27 inç 300Hz 0.3ms 2K almayı planladım hatta sipariş verip sonrasında iptal ettim. Kafam OLED'e kaydı. Bilmiyorum mantıklı mı?

Hikayeli oyunları da oynarım, PUBG, Valorant gibi rekabetçi oyunları da oynarım. OLED almama değer mi? Zira hemen hemen aynı Hz, aynı gecikme değerlerine sahipken biri ~15k(IPS) diğeri ise ~30-40k(OLED) fiyat bandına sahip.

Aşağıdaki ürünlere gözüm kaydı ama yine de farklı ürün tavsiyelerine açığım. Öncelik 4.nesil qd OLED olması ama cazip ise 3.nesil de kabul.

https://www.hepsiburada.com/dell-al...k-400-qd-oled-gaming-monitor-p-HBCV00006W55HS

https://www.hepsiburada.com/gigabyt...rue-black-500-gaming-monitor-p-HBCV0000AFLKID

https://www.hepsiburada.com/msi-26-...o-pivot-beyaz-gaming-monitor-p-HBCV0000CA03SY

RTX 5080 olup 1080P kullanmak saçmalık zaten. OLED net farkını hissettirir. O GPU'ya da OLED iyi yakışır.

Gigabyte modelini kullanıyorum, gayet memnunum. 26K'ya Amazon'dan satın almıştım şu an bu linkteki ürünler pahalı. Gigabyte modelini 30k civarlarına diğer sitelerden bulabilirsin.

OLED türlerinden de iki panel türü var. Samsung panelleri QD OLED ve LG'nin Tandem OLED panelleri diye.

Gigabyte modeli Tandem OLED panele sahip. 4. nesil bir panel ve diğer iki modele göre parlaklığı daha iyi. Attığın MSI ve Dell modeli 3. nesil QD OLED panel kullanıyor. Diğer iki modele göre hoparlörü de mevcut.

Her iki panelin de kendilere göre artı ve eksi noktaları var. Bu üç modelde 3 yıl OLED yanma garantisi sunuyor.

RTX 5080 olup 1080P kullanmak saçmalık zaten. OLED net farkını hissettirir. O GPU'ya da OLED iyi yakışır.

Gigabyte modelini kullanıyorum, gayet memnunum. 26K'ya Amazon'dan satın almıştım şu an bu linkteki ürünler pahalı. Gigabyte modelini 30k civarlarına diğer sitelerden bulabilirsin.

OLED türlerinden de iki panel türü var. Samsung panelleri QD OLED ve LG'nin Tandem OLED panelleri diye.

Gigabyte modeli Tandem OLED panele sahip. 4. nesil bir panel ve diğer iki modele göre parlaklığı daha iyi. Attığın MSI ve Dell modeli 3. nesil QD OLED panel kullanıyor. Diğer iki modele göre hoparlörü de mevcut.

Her iki panelin de kendilere göre artı ve eksi noktaları var. Bu üç modelde 3 yıl OLED yanma garantisi sunuyor.

FHD monitörüm eski sistemime ait. Gigabyte modeline ben de çok takıldım ancak hakkında iki sorun duydum: Birincisi gri bantlanma sorunu, ikincisi mat panel görüntü kalitesini bozuyormuş. O yüzden bu kararsızlığı yaşıyorum.

Bende rahatsız edici seviyede değil. OD OLED de alsan onlarda da siyah renklerde morlaşma mevcut. Bana gelen panel belki biraz daha kaliteli çıkmıştır. Her iki panel türünde de bazı sorunlar mevcut. Biraz da oyunlarda duraklama menülerinde VRR titremesi oluyor. O OLED'lerin genelinde mevcut, kullanımı etkileyen bir şey değil benim için sadece oyun giriş menüsünde yaşadım. VRR testi yaptığımda da 50 FPS ve altına indikten sonra titreme ve bulanıklaşma görülüyordu.

Bende rahatsız edici seviyede değil. OD OLED de alsan onlarda da siyah renklerde morlaşma mevcut. Bana gelen panel belki biraz daha kaliteli çıkmıştır. Her iki panel türünde de bazı sorunlar mevcut. Biraz da oyunlarda duraklama menülerinde VRR titremesi oluyor. O OLED'lerin genelinde mevcut, kullanımı etkileyen bir şey değil benim için sadece oyun giriş menüsünde yaşadım. VRR testi yaptığımda da 50 FPS ve altına indikten sonra titreme ve bulanıklaşma görülüyordu.
Amazonda hangi satıcıdan almıştınız, indirimde?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı