OLED monitör tavisyesi

• Konuyu başlatan SCK1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 71
  • Görüntüleme 12.454
Merhabalar. Ben de bu TV'yi almadan önce 2 ay temiz araştırdım. izlemediğim ekran incelemesi kalmadı. Yurtdışı bahsediyorum tabi, ingilizce kaynaklardan. Bu TV'den önce, "monitör olsun, hani TV'den iyidir, amacı bu sonuçta" diyerekten bunu alayım dediğim her ekranın ülkede olmadığını fark ettim. Yani OLED yok ülkede. Sonra OLED olmayan geçici bir ekran alim ama güzel 32" ya da daha fazla olsun dedim, bulduklarımın ABD nin neredeyse iki katı fiyatında olduğunu gördüm.

Ben de dizayn-animasyon-editle uğraşıyorum, günümün çoğu bunla geçiyor. 2 tane 27" vardı, 4 yıl sonra yeter dedim. Zaten başka şansım yoktu. Çok çok olmazsa TV olarak kullanırım dedim aldım.

Abim olay buymuş. Her şeyi gözüm dönmüşçesine yapıyorum. Bir kaç destek program kullanıyorsun yanında, mesela alet bilgisayarla beraber açılıp kapanıyor. Yazı için başka program var, fontları biraz daha netleştiriyor. Ben bir sıkıntı görmedim. Saydığınız her şeyi gayet güzel yapıyorum. Bence boyuna hiç takılmayın, 48" büyük gelir ama 42" sizi içine sokuyor. Multiplayer FPSlerde kasmak zor olabilir, ekran büyük, adamı direk göremeyebilirsin ama ben diğer tarz oyunlarda daha başarılı oldum çünki ne olduğunu net görüyorum :).

İngilizceniz varsa reddit de OLED ekran kanalları var. C2 zaten namı yürüyen bir ekran. Cam panel olması büyük bir artı. Direk pencere filan varsa biraz yansıma olur, ona bir şey diyemem ama direk ışık yoksa ekran müthiş.

Alırsın artık :) Yani yine diyeceğim, seçenek yok zaten. Bu da çok zor bulunuyor ülke de. Ha beklerim biraz dersen Ağustosa C3 çıkacak ama bundan tek farkı %20 daha aydınlık, başka cacık yok, ben de o yüzden beklemedim.
Bu ekran benim kaderim alıyorum😂Bİzleri aydınlattığın için teşekkürler

Hayırlı olsun! 27" büyük, fazlasını ne yapacaksın, göremezsin bile diğenlere kapak olarak büyüyoruz :)
Evet, gittim mağazada baktım oturma mesafeme göre bile baktım. Hatta bana küçük bile geldi bilemiyorum, bakalım eve masama gelsinde o zaman daha net belli olur gibi.

Sadece belki rekabetçi FPS oyunları oynamak zor olabilir, mide bulandırabilir belki bilemedim. Deneyimleyince ancak net bir karar verilir bu konuda. Ama ben zaten sadece hikayeli oyunlar oynayan birisiyim, online/multiplayer için vaktim ve sabrım yok :)

Evet, gittim mağazada baktım oturma mesafeme göre bile baktım. Hatta bana küçük bile geldi bilemiyorum, bakalım eve masama gelsinde o zaman daha net belli olur gibi.

Sadece belki rekabetçi FPS oyunları oynamak zor olabilir, mide bulandırabilir belki bilemedim. Deneyimleyince ancak net bir karar verilir bu konuda. Ama ben zaten sadece hikayeli oyunlar oynayan birisiyim, online/multiplayer için vaktim ve sabrım yok :)
Dimi ya, multi oynayıp niye sinir edesin kendini. 42" güzel. 42" de ortaya baktığında hakim olabiliyorsun. 48" de çok hareket gerekir uçtan uca. Ben de büyük ekran hastasıyım ama klavye önünde sınırım bu gibi.

Dimi ya, multi oynayıp niye sinir edesin kendini. 42" güzel. 42" de ortaya baktığında hakim olabiliyorsun. 48" de çok hareket gerekir uçtan uca. Ben de büyük ekran hastasıyım ama klavye önünde sınırım bu gibi.
Aynen öyle hocam valla. 48" bence fazla gibi. Sınır 42" gibi geliyor banada.

FPS Oyunları deneyimleme şansın oldu mu acaba ? Oralarda takip edebiliyor musun, neticede e-sporcu değiliz amatör oyuncuyuz yani o gözle bakmak lazım :)

Aynen öyle hocam valla. 48" bence fazla gibi. Sınır 42" gibi geliyor banada.

FPS Oyunları deneyimleme şansın oldu mu acaba ? Oralarda takip edebiliyor musun, neticede e-sporcu değiliz amatör oyuncuyuz yani o gözle bakmak lazım :)
Ben çok oyun oynamıyorum. Doom denedim çok zevkli geldi tabii, ama multiplayde zevk çok önemli değil, zaten yaşlı başlı adamım, adamı görecek, fareyi çekecem, ateş edecem derken oyun bitiyor :p.

Şimdi Warhammer TotalWar 3 hafta sonluğuna bedava olmuş, ona girişicim, indiriyor alet.

Bu 3 yıl öncesinin bilgisi. Yaklaşık 3 senedir, monitor olarak kullanan insanlar dahil yanık sıkıntısı yaşamıyorlar. Adı çıkmış bir kere. TV'nin kendi güvenlik önlemleri var, hatta fazla var servis kumandasıyla sen kapatıyorsun yine bir şey olmuyor. Ben şuan gündelik iş için kullanıyorum, günde 12 saat açık kalıyor.

Ortadaki zat, kendisidir.

Hala ihtimal var. Bunun önüne geçmek içinde tamamen önlem alamazlar çünkü yapısından kaynaklanan bir sorun.

Hala ihtimal var. Bunun önüne geçmek içinde tamamen önlem alamazlar çünkü yapısından kaynaklanan bir sorun.
Alıyorlar. Önlem alırsın. Eskiden LCD'lerde ölü pixel neredeyse normal karşılanıyordu. Şu an da bile 1-2 tanesi garantiye girmiyor ama ölü pixel ihtimali de neredeyse yok denecek kadar aza düştü.

OLEDlerin sorunu, aynı OLED tanesinin devamlı açık kalarak, bir süre sonra değişememesi. Şimdi, Pixel atlatma, kapanınca toptan yıkama, ekstra soğutma gibi önlemler var. Aynı zamanda OLED taneleri de çok gelişti.

Ben aylardır OLED forumlarında redditlerde takılıyorum. Sorunlar oluyor ama içlerinde yanma yok. İnsanlar CX serilerini bile monitor olarak kullanıyor yıllardır. Bunun yanında LG yanmaya garanti veriyor 2 sene. Yine de garanti istiyorsan dediğim gibi biraz daha fazla vererek bunu 4 yıla çıkarma şansın var.

İhtimal var mı? Var.. ama Türkiye koşullarında bir gün içinde ölme ihtimalinden çok daha az. Yani hayatta kalırsan, OLED de yanmaz :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı