Rehber OLED monitör tier list

• Konuyu başlatan bluerr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 377
hocam müsaitliğiniz varsa bunun gibi bi liste daha yapabilir miyiz düz monitörler için oled istemeyen arkadaşlarda olabilir
Maalesef hocam, buna ayıracak kadar vaktim yok. LCD monitör sayısı çok fazla ve sınavlarım var. Ama LCD monitör almak isteyip de yeterli bilgisi olmayan, inceleme bulamayan arkadaşlar için rehberlerim var.

Hocam elinize sağlık gerçekten güzel bir liste olmuş peki 2026 ilk çeyrek çıkanları beklemek gerekiyor mu monitör ihtiyacı olanlar icin ben 321up alma taraftarıyım sizce beklesem o fiyat bantlarına yakın daha iyi monitör çıkar mı bekleyelim mi?

Gen 5 qd-OLED 60k ya çıktı, yeni gelecek olanlarda 50-55k dan ucuz olmaz diye tahmin ediyorum. Fiyattan bağımsız beklemeye değer, ancak F/P olacağını düşünmüyorum.

Maalesef hocam, buna ayıracak kadar vaktim yok. LCD monitör sayısı çok fazla ve sınavlarım var. Ama LCD monitör almak isteyip de yeterli bilgisi olmayan, inceleme bulamayan arkadaşlar için rehberlerim var.

Gen 5 qd-OLED 60k ya çıktı, yeni gelecek olanlarda 50-55k dan ucuz olmaz diye tahmin ediyorum. Fiyattan bağımsız beklemeye değer, ancak F/P olacağını düşünmüyorum.
32 inç 4 k oledde yeni cıkan bi panel varmı şuan yani ?

32 inç 4 k oledde yeni cıkan bi panel varmı şuan yani ?
32'' için yenileme var. 4k 27'' de bulunan Tandem paneli 32'' modellere getirdiler. Ayrıca parlaklık yükseldi ve kaplama da değişti.

BlackShield kaplama
Hdrtrueblack500
4.nesil Tandem QD-Oled panel
SDR da 300nit parlaklık

Soldaki eski nesil 4k 32'' PG32UCDM, sağdaki yeni nesil PG32UCDM Gen 3

Screenshot_20260211_120640_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

32" için yenileme var. 4K 27" de bulunan tandem paneli 32" modellere getirdiler. Ayrıca parlaklık yükseldi ve kaplama da değişti.

Blackshield kaplama.
Hdrtrueblack500.
4.nesil tandem qd-OLED panel.
Sdr da 300nit parlaklık.

Soldaki eski nesil 4K 32" PG32UCDM, sağdaki yeni nesil PG32UCDM gen 3

Eki Görüntüle 2658110

Şu an TR de satışı var mı? Peki hocam.

tamamdır hocam elinize sağlık tekrardan büyük emek vermişsiniz.

Yurt dışında satışa çıktı, TR'ye henüz gelmedi. Diğer markalarda da benzerleri olacağından MO32U24 gibi, onları da bekleyebilirsiniz.
hocam peki bi tahmininiz varmı ne zaman geleceğine dair monitörsüz kaldım çünkü ona göre hazıran gibi gelirse beklicek durumum olmuyor malesef

Mart sonu veya nisan başı gelir gibi düşünüyorum ama garanti veremem.
size güvenerek beklemeye devam hocam ::)

Mart sonu veya nisan başı gelir gibi düşünüyorum ama garanti veremem.
hocam özür dileyerek son bi soru soracağım

MSİ321UP
MSİ321UPX
MSİ321URX bu üç model arasında güzel bi indirim yakalarsam hangisini alayım ve farkı nedir ?

Son düzenleme:
Tier List'i değerlendirmeden önce okuyun.

Sıralama yaparken sunduğu performans, nesil ve monitör de bulunan sorunlara göre değerlendirdim.
G5 QD-Oled'i en üste koydum çünkü kendi fiyatında rakibi yok, Samsung G5 harici modeller fiyattan bağımsız değerlendirilmiştir.
2K modeller ile 4K modelleri kıyaslamadım.
Aynı tier de olan monitörleri kendi aralarında değerlendirmedim.
Glossy modelleri sevdiğimden mat modeller en alt sıralara koydum, çünkü glossy kaplama benim için çok fark ediyor. Eğer mat kaplamaları seviyorsanız sizin için mat modeller S seviyesine bile çıkabilir, bu bir tercih meselesi.

Eki Görüntüle 2657836

Samsung G60SF yi de top tier e hatta f/p kralına eklemekte fayda var, 500hz 5. nesil QD panel olarak fiyatı da çok uygun. 5. nesil özelliği olarak 1300 zirve parlaklığa var ture black 500 HDR a sahip olması ayrı avantaj

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• h1ve

Technopat Haberler

Geri
Yukarı