OLED monitörde beyazlar iyi gözükmüyor

Kuzeycn

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung G6 OLED
Merhaba. Samsung G6 OLED monitör aldım fakat 2 gündür beyazların sanki sarımsı bir renginin olduğunu fark ettim IPS ekrana kıyasla sanki sarımsı gözükmekte bunun çözümü var mı?
Desteğinizi rica ederim.

IMG_3343.jpeg

Hocam. Windows renk yönetimi menüsünden renk profillerine bakın.

1750146111286.png

Benim ayarlarımı kullan tikini işaretledikten sonra Ekle kısmına girin. Orada hazır profiller var. Ben genelde IPS monitörümde sRGB IEC profilini kullanıyorum tasarımla uğraştığım için de. Tam tadında diyebilirim. Size belki diğer profillerden biri uygun gelir. Ekledikten sonra da o profili seçip varsayılan olarak ayarlayın.

Hocam. Windows renk yönetimi menüsünden renk profillerine bakın.

Eki Görüntüle 2514392

Benim ayarlarımı kullan tikini işaretledikten sonra ekle kısmına girin. Orada hazır profiller var. Ben genelde IPS monitörümde sRGB ıec profilini kullanıyorum tasarımla uğraştığım için de. Tam tadında diyebilirim. Size belki diğer profillerden biri uygun gelir. Ekledikten sonra da o profili seçip varsayılan olarak ayarlayın.

Biraz araştırma sonucunda baktım da sanırım OLED monitörler de beyaz direkt olarak sarımsı gözüküyor bunun çözümü yokmuş IPS beyazları daha iyi OLED ise siyahları daha iyi gösteriyormuş.

Biraz araştırma sonucunda baktım da sanırım OLED monitörler de beyaz direkt olarak sarımsı gözüküyor bunun çözümü yokmuş IPS beyazları daha iyi OLED ise siyahları daha iyi gösteriyormuş.

Monitörün OSD menüsünden red ve Green ayarlarını azalt.

Ayrıca bu videodaki ayarları uygulamanı öneririm. Profesyonel incelemeci.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı