OLED monitörün uzun ömürlü olması için ne yapmalıyız?

  • Konuyu başlatan qewr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 488

qewr

Kilopat
Katılım
12 Haziran 2014
Mesajlar
83
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 gün önce OLED monitör satın aldım.

Piksel yanığına sebep olmamak için parlaklığı bir tık kısıkta kullanıyorum. HDR'yi oyun, film haricinde kullanmıyorum.

İlk kez OLED bir panel kullanıyorum dikkat etmem gereken neler var? Yapmam gereken, tavsiye edebileceğiniz ayarlar nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süre aynı ekranı açık bırakmaman yeterli. Bu arada hayırlı olsun, çok iyi bir monitör.
Teşekkür ederim.
Sürekli yüksek parlaklıkta çalıştırmak piksellerin aşırı ısınmasına sebep oluyormuş, bu da ömürlerini kısaltıyormuş diye duydum korkarak kullanmamın sebebi de bu.
 
Son düzenleme:
Bayağı iyi monitör. Hayırlı olsun. Sabit görüntülerden kaçınmaya bakın. OLED'i alırken bu sorunu da göze almanız lazım maalesef. Benim telefonum da AMOLED ekranlı. PUBG Mobile oyununun butonlarının izi kaldı ekranda. Şu an bir video izlesem odaklanamıyorum. Şahsen ben böyle bir monitör alsam OLED yanığı ihtimalini düşünmekten oynadığım oyunlardan zevk alamazdım.
 
Mevcut OLED teknolojisi artik eskisi gibi degil. TV'ler full parlaklik surekli acik kullaniliyor sorun olmuyor. Monitorler bu konuda daha iyi uzerine sogutma cozumleri daha iyi olabiliyor TV'lerin ince olmak gibi bir luksu var cunku. Korkmaniz gereken bir sey yok. Maksimum bir ekran koruyucu ayarlarsiniz yarim saat sonra devreye girecek sekilde o kadar.
 
Duvar kağıdın düzenli değişirse iyi olur. Piksel yorgunluğunu engellersin. Koyu mod’da kullandığın sürece bir şey olmaz. Pikselin cebelleştiği şey beyaz ışık. O da çok uzun süreli olarak zorlanırsa sıkıntı yaratır, korkma.
 
@BerkayZ87'nin dediği gibi aynı ekranı uzun süre boyunca açık bırakmadığında gelecekte yaşanabilecek problemin büyük oranda önüne geçiyorsun. Ben biraz takıntılı olduğumdan OLED kullandığım zaman görev çubuğunun yerini ve masüstü simgelerinin yerini dahi değiştiriyordum haftada bir. :D Veya hareketli duvar kağıdı da önerebilirim.

Isınma konusunda satın aldığın gibi kaliteli monitörlerin soğutmaları oldukça iyi, bu konuda sorun yaşamazsın. OLED artık eskisi gibi değil, emekleme dönemini atlattı söz konusu teknoloji.
 
Teşekkür ederim.
Sürekli yüksek parlaklıkta çalıştırmak piksellerin aşırı ısınmasına sebep oluyormuş, bu da ömürlerini kısaltıyormuş diye duydum korkarak kullanmamın sebebi de bu.

Monitöre güneş vurmadığını varsayarsak %100 parlaklıkta kullanacağı düşünmüyorum yani bir şey olmaz, monitörler bu piyasada biraz yeni ama telefonlardaki OLED yanığının sebebi devamlı %100 parlıklıkta kullanılması bu şekilde 12 tane bana gelen telefon üzerinde kişisel tecrübem var yarısı TikTok yanığı :)
 
HDR'yi sürekli açık tutmam bir sorun teşkil eder mi ?
Parlaklık %75 de kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı